Haberler

Ankara: İran'ın Türkiye'nin Doğalgazını Kısması

İran, Türkiye'ye Verdiği Doğalgaz Miktarını 27 Milyon Metreküpten 5 Milyon Metre Küpe İndirmesinin Ardından Bugün Yeniden Artırdı.

İran, Türkiye'ye verdiği doğalgaz miktarını 27 milyon metreküpten 5 milyon metre küpe indirmesinin ardından bugün yeniden artırdı.

İran, doğalgazı 17-27 milyon metreküp arasıda sürekli değişen oranlarda vermeye başladı. 2006 Ocak ayında İran'ın Türkiye'ye verdiği doğalgazı kesmesi Türkiye'yi büyük bir enerji krizinin eşiğine getirmişti. Kesinti nedeniyle sanayi tesislerine verilen doğalgaz miktarı azaltılmıştı. İran'ın artan iç talebi gerekçe göstererek, günlük 27 milyon metreküp vermesi gereken doğalgazı 5 milyon metreküpe düşürmesinin ardından bugün itibariyle gaz miktarını artırdığı bildirildi.

İran, doğalgazı 17-27 milyon metreküp arasıda sürekli değişen oranlarda vermeye başladı. Türkiye'nin Rusya'dan aldığı doğalgazda ise sorun yaşanmadığı bildirildi.

Öte yandan, İran ile doğalgaz fiyatı konusundaki tahkim süreci de devam ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2-3 Aralık tarihlerinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile İran'a gerçekleştirdiği ziyarette de doğalgaz konusu gündeme gelmiş ancak fiyat konusunda yeni bir anlaşmaya varılamamıştı. İran ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Bakan Güler, geçen kış yaşanan aksaklıklar ve İran doğalgazının kesilmesiyle ilgili olarak, İran Petrol Bakanı Kazem Vaziri Hamaneh'in Ağustos ayında yaptığı Türkiye ziyaretinde doğalgazı kesmeme sözü verdiğini hatırlatarak, Hamaneh'in gaz arzı konusunda bir problem olmayacağı noktasındaki sözünü son ziyarette de hatırlattığını belirtmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title