Haberler

Ankara: İran İle Doğalgaz Pazarlığı Yarın

Türkiye'nin geçtiğimiz kış hem Rusya hem de İran'dan gelen doğalgaz akışında sıkıntılar yaşamasının ardından, aynı sıkıntıların yaşanılmaması için şimdiden ilgili ülkelerin yetkilileriyle görüşmeler başlıyor.

Türkiye, geçen yıl yaşadığı Rusya ve Ukrayna arasındaki doğalgaz krizi dolayısıyla hem Rus gazı hem de İran'ın soğuk havaları ve arızaları gerekçe olarak göstererek doğalgazı kesmesi sonucu büyük sıkıntılar yaşamıştı. Aynı sorunların bu kış da yaşanmaması için çabalarını sürdüren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yarın ilk olarak İran Petrol Bakanı Kazem Vaziri Hamaneh'i misafir edecek. Yarın saat 15.00'de biraraya gelecek olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile konuk bakan Hamaneh'in görüşmesinde masaya doğalgaz yatırılacak. Görüşmede, yeni bir fiyat ortaya çıkması beklenmezken, İran'ın doğalgaz arzı konusunda garanti vermesi bekleniyor. Ancak İran'ın doğalgazını Avrupa'ya götürmek istemesiyle ilgili yapılacak pazarlıkların İran'ın Türkiye'ye sattığı doğalgaz fiyatını etkilemesi de bekleniyor. Ayrıca, fiyat anlaşmazlığı nedeniyle İran ile Türkiye arasındaki tahkim süreci de devam ediyor.

Öte yandan, 'Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi, Moskova-Kiev hattındaki doğalgaz krizinin henüz sonuçlanmadığı ve bu kış Türkiye'nin doğalgaz arzında yüzde 50'lik düşüş olabileceği yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Rus doğalgaz devi Gazprom yetkililerinin de bu hafta içinde konuyu görüşmek üzere Ankara'ya gelerek BOTAŞ ile görüşecekleri belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title