Haberler

Ankara İngiltere'nin Önerisine Olumsuz Yanıt Verecek

İngiltere'nin "Kıbrıs Önerilerini Yazılı Hale Getirin, Teklifine Ankara Olumsuz Yanıt Verecek. Türkiye, Müzakerelerin 8 Başlıkta Dondurulması Kararına Rağmen, Sürece Aynı Doğrultuda Devam Etmeyi Düşünüyor.

İngiltere'nin "Kıbrıs önerilerini yazılı hale getirin, teklifine Ankara olumsuz yanıt verecek. Türkiye, müzakerelerin 8 başlıkta dondurulması kararına rağmen, sürece aynı doğrultuda devam etmeyi düşünüyor.

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısının ardından çıkan Türkiye limanlarını Rumlara açmadığı sürece müzakerelerin 8 başlıkta açılmaması, diğer başlıklarda da kapanmaması kararı Ankara'yı şaşırtmadı.

Ankara, çıkan karara rağmen, sürece kendi doğrultusunda devam etmeye kararlı ancak Türkiye Finlandiya Dönem Başkanlığı sırasında başka herhangi bir müzakere başlığının da açılacağına inanmıyor. Ankara bunun sebebinin ise Finlandiya'nın tercihi değil yıl sonuna kadar sürecin teknik nedenlerle tamamlanamaması olarak görüyor.

Türkiye, sürpriz Kıbrıs önerisini de söz konusu kararla birlikte askıya almış durumda. Türkiye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün sarf ettiği sözler paralelinde bu konuda bir adım atmayı düşünmüyor.

Bu çerçeve dün İngiltere'den gelen, "Kıbrıs teklifinizi yazılı hale getirin, biz de liderler zirvesinde tartışılmasını sağlayalım" önerisine olumlu yanıt verilmeyecek.

Ankara, sürece devam edecek olsa da bu kararla "haksızlığa uğradığına" inanıyor.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title