Haberler

Ankara: İlksan'dan Usulsüzlük İddialarına Cevap

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Sandığı (İlksan) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yurt, Bir Danışmanlık Şirketinden Hizmet Alınırken Usulsüzlük Yapıldığı Yönündeki Haberleri Yalanladı. Yurt, Yaptığı Yazılı Açıklamada, Son Günlerde Sandıkla İlgili Bazı Basın Yayın Organlarında Tamamen Maksatlı ve Taraflı Yayınlar Yapıldığını Belirtti. Bu Yayınların Amaçlarının Anlaşılamadığını Kaydeden Yurt, Açıklamasında Şu İfadelere Yer Verdi:

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Sandığı (İLKSAN) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yurt, bir danışmanlık şirketinden hizmet alınırken usulsüzlük yapıldığı yönündeki haberleri yalanladı. Yurt, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde sandıkla ilgili bazı basın yayın organlarında tamamen maksatlı ve taraflı yayınlar yapıldığını belirtti. Bu yayınların amaçlarının anlaşılamadığını kaydeden Yurt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sandığımızca zaman zaman uzmanlık gerektiren çeşitli konularda danışmanlık hizmeti satın alınmaktadır. Bir danışmanlık şirketinden alınan hizmetin ardından yapılan spekülasyonlar tamamen iyi niyetin dışına çıkarak, sandığımızı yıpratmak için kullanılmaya çalışılan bir malzeme haline getirilmek istenmektedir. Oysa ki danışmanlık şirketinden alınan hizmetin ana gayesi mevcut durum ve gelecek ile ilgili planlarımıza bir katkı sağlamaktır. Bu noktada ülkemizde bir çok kamu kurum ve kuruluşu bu yönteme başvurmaktadır. Sandığımız Bakanlık müfettişlerince periyodik aralıklarla denetime tabi tutulmaktadır. Şimdiye kadar bu denetimi yapan müfettişlerin hazırladığı raporlarda hiçbir usulsüzlüğe rastlanmamıştır. Raporlarda varsa suç unsuru taşıyan konularda gerekli işlemleri yapmak müfettişlerin en tabi vazifesidir. Sandığımız hesabını veremeyeceği hiçbir icraatın içinde olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title