Haberler

Ankara: İlk Ve Ortaöğretim Öğrenci Burslarına Zam

Eğitim çağında olup ekonomik sebeplerden dolayı okula gidemeyecek durumda olan öğrencilere katkı amacıyla "ilköğretim ve ortaöğretim" öğrencilerine verilen karşılıksız burs miktarları artırıldı.

Eğitim çağında olup ekonomik sebeplerden dolayı okula gidemeyecek durumda olan öğrencilere katkı amacıyla "ilköğretim ve ortaöğretim" öğrencilerine verilen karşılıksız burs miktarları artırıldı.

İlk ve orta dereceli okul öğrencilerine verilen burslara zam yapılırken, Milli Eğitim Bakanlığı da bu burslardan yararlanacak başarılı ve yoksul öğrenci sayısını da artırdığını açıkladı. Burs miktarı ise 43 YTL'den 55 YTL'ye çıkarıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında yapılan anlaşma çerçevesinde 2007 yılı için öğrencilere toplam 92 milyon YTL burs dağıtılacak. Milli Eğitim Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında varılan anlaşma çerçevesinde burslardan yararlanan öğrenci sayısı da 140 binden 150 bine çıkarıldı. 2007 yılı için 150 bin öğrenciye toplam 91 milyon 493 bin YTL ödenecek. 2006 yılında ise 140 bin öğrenciye 61 milyon 366 bin YTL dağıtıldı. MEB ve Maliye Bakanlıkları arasında yapılan protokol çerçevesinde, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrenciler, burslarını 2007 Ocak ayından itibaren zamlı almaya başlayacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title