Haberler

Ankara: İhale Kanunu'nda Değişiklik

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, Devlet İhale Kanunu'nun 'Artırma İhaleleri' Hükmünü Yeniden Düzenleyen Kanun Teklifini Benimsedi. Teklif, Önümüzdeki Günlerde Genel Kurul'da Yasalaştırılacak.

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, Devlet İhale Kanunu'nun 'artırma ihaleleri' hükmünü yeniden düzenleyen kanun teklifini benimsedi. Teklif, önümüzdeki günlerde Genel Kurul'da yasalaştırılacak.

AK Parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar'ın hazırladığı kanun teklifi, Devlet İhale Kanunu'nun 40. maddesini ve başlığını değiştiriyor. Maddenin başlığı 'İç Zarfların Açılması ve Son Tekliflerin Alınması' şeklinde düzenlenirken, kapalı teklif usulü ile yapılan artırma ihalelerinde, geçerli en yüksek teklifin altında olmamak üzere oturumda hazır bulunan geçerli isteklilerden sözlü veya yazılı olarak yeni teklifler alınarak ihaleler sonuçlandırılabilecek. Geçerli teklif sayısının 3'ten fazla olması durumunda ise bu işlem, geçerli en yüksek teklif üzerinden, oturumda hazır bulunan diğer isteklilerin de dahil edilmesini öngörüyor. İhale komisyonu, uygun gördüğü her aşamada isteklilerden yazılı son tekliflerini alarak ihaleyi sonuçlandırabilecek.

Komisyon, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik'in ruhsatsız binaların beton dökümünde kullanılan araçlara el konulmasını ve araç sahiplerine 10 bin YTL ceza verilmesini öngören kanun teklifini de ''tali komisyon'' sıfatıyla ele alarak kabul etti. Çelik, teklifi hakkında bilgi verirken, kaçak yapılarla mücadele edilmesi için bu teklifi hazırladığını bildirerek, beton dökümünde kullanılan araçlara el konulmasının caydırıcı olacağını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title