Haberler

Ankara İftar Saati: 9 Mayıs Perşembe İftar Saatleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Güncelleme:

Ankara'da iftara ne kadar kaldı? Ramazan'ın 4. gününde Ankara iftar saati, 9 Mayıs Perşembe günü orucunu açacak vatandaşlar tarafından sıkça sorgulanmaya başladı. Bugün sabah saatlerinden itibaren ise iftar saatleri en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. İşte Diyanetin yayınladığı Ramazan imsakiyesi 2019 ve Ankara iftar saatleri ...

On bir ayın sultanı Ramazan ayının 4. gününe başladık. Ankara'da vatandaşlar, Kocatepe Camii, Hacı Bayram Veli Camiilerini ziyaret ediyor, mübarek Ramazan ayını; dualar, ibadetler ile huzur içinde geçirmeye devam ediyor. Geceden sahura kalkılan ve niyetlenilen 4. gün orucu için Ankara iftar saati sorulmaya ve araştırılmaya başlandı. Diyanete göre hazırlanan Ramazan imsakiyesi 2019 ile Ankara iftar saatleri haberimizde. Aşağıdaki linkten kolayca Ankara'da iftara ne kadar kaldı, Ankara iftar saati ve Ankara imsak vakti kaçta öğrenebilirsiniz.

İFTAR DUASI

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) iftar vakti geldiğinde orucunu, "Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü." şeklinde dua ederek açardı.

Bu duanını anlamı, (Ey Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.) ( Ebu Davud, Savm: 22) şeklindedir.

Diğer yandan iftar duası okuyarak orucunu açmak isteyenler şu duayı okuyabilirler:

"Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ala rızkıke eftartü veli savmel' ğadin min şehri ramazane nev eytü fağfir li ma kaddemtü vema ahhertü."

Anlamı: "Allah'ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla."

RAMAZAN ORUCUNA NİYET NASIL YAPILIR?

Ramazan Orucuna Niyetin Şekli:

a) Ramazan orucunda niyet mutlak olarak, yani "Niyet ettim oruç tutmaya" diyerek yapılabildiği gibi, "Ramazan orucunu tut­maya" cümlesi ilave edilerek de yapılabilir; hatta böylesi daha iyi­dir.

b) Ebu Hanife'ye (Hanefî Mezhebine) göre, Ramazan'da yolcu dışındaki mükelleflerin her türlü oruca niyetleri, Ramazan orucu yerine geçer; ancak, yolcuların niyeti, hangi oruca niyet edildiyse onun yerine geçer. Çünkü, yolcu esasen orucunu tutup tutmamakta serbesttir, tuttuğu orucu açıkça tespit etmesi gerekir. Ebu Yusuf veeş-Şeybani'ye göre, yolcuların Razaman'daki niyetleri -oruç türü ne olursa olsun- Ramazan orucu yerine geçer.

c) Sahura kalkmak, niyet yerine geçer. Niyet ettikten sonra imsakten az önce niyetten vazgeçmekle niyet edilmiş olmaz. Çünkü henüz orucun vakti girmemiştir. Vakti girdikten sonra ise özürsüz olarak niyetten dönülmez. Bu her türlü oruç için böyledir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kocatepe Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title