Haberler

Ankara: Hazine'den Açıklama

Hazine, Dünya Bankası'ndan 2004 yılında sağlanan 1 milyar dolarlık "Üçüncü Program Amaçlı Mali ve Kamu Sektör Yapısal Uyum Kredisi"nin (PFPSAL III) 500 milyon dolarlık ikinci diliminin bugün serbest bırakıldığını açıkladı.

Hazine, Dünya Bankası'ndan 2004 yılında sağlanan 1 milyar dolarlık "Üçüncü Program Amaçlı Mali ve Kamu Sektör Yapısal Uyum Kredisi"nin (PFPSAL III) 500 milyon dolarlık ikinci diliminin bugün serbest bırakıldığını açıkladı.

Hazine'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bilindiği üzere, Dünya Bankası'ndan 2004 yılında 1 milyar ABD Dolar tutarında PFPSAL III sağlanmıştır. Kredinin 500 milyon ABD doları tutarındaki ilk dilimi 2004 yılı Temmuz ayında kullanılmış olup, aynı tutardaki ikinci dilim bugün serbest bırakılmıştır. PFPSAL III'nin ikinci diliminin serbest bırakılmasıyla ilk kez bir program kredisi, planlanan reformların gerçekleştirilmesiyle iki yıl gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır" denildi.

PFPSAL III kapsamında, sürdürülebilir makroekonomik istikrarın temini ve temel makroekonomik hedeflere ulaşılmasının yanı sıra kamu ve mali sektörde geniş kapsamlı reformların desteklenmesinin hedeflendiği anımsatılan açıklamada şöyle denildi:

"PFPSAL III'nin mali sektör bileşeni kapsamında bankacılık sektörünün yeniden yapılandırılması, BDDK ile TMSF'nin kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi, kamu bankalarının yeniden yapılandırılması ve özelleştirmeye hazırlanması ve İcra ve İflas rejiminin iyileştirilmesine ilişkin reform alanları desteklenmiştir. PFPSAL III ile kamu sektörü alanında ise kamu maliyesi alanındaki yapısal reformların derinleştirilmesi; bütçe planlaması ve uygulaması, mali hesap verebilirlik, kamu borç yönetimini kapsayan kamu harcama yönetimi reformlarının uygulanması; kamu sektörü yönetişiminin güçlendirilmesi konularında gerçekleştirilen reformlar desteklenmiştir. Ayrıca söz konusu kredi kapsamında, tarım sektöründe sürdürülen reform çalışmaları da desteklenmiştir. Kamu ve mali sektör alanındaki reformlarımızı program kredileriyle destekleyen Dünya Bankası ile çalışmalarımız, önümüzdeki dönemde de bu sektörlerin yanı sıra istihdam yaratma, yatırım ortamını iyileştirme ve eğitim konularına odaklanacak şekilde devam edecektir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title