Haberler

Ankara: Hayrünnisa Gül, Kermes Açılışında

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Eşi Hayrünnisa Gül, Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği Tarafından Düzenlenen Kermeste En Çok İlgiyi Kimsesiz Çocukların Yaptığı Standa Gösterdi. Gül, Kendisine 'Abla' Diye Seslenen Rabia Demirci'nin El Yapması Çanta ve Tepsisini Satın Aldı.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen kermeste en çok ilgiyi kimsesiz çocukların yaptığı standa gösterdi. Gül, kendisine 'abla' diye seslenen Rabia Demirci'nin el yapması çanta ve tepsisini satın aldı.

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği'nin (DMEDD) geleneksel olarak her yıl düzenlediği 'DMEDD Kermesi' Sheraton Otel'de yapıldı. Kermesin açılışını DMEDD Onursal Başkanı Hayrünnisa Gül yaptı. Gül, Kermesi gezerek stantlarda satılan ürünleri inceledi. Türkiye'de büyükelçiliği bulunan ülkelerin yerel ürünlerinin de tanıtıldığı Kermes'te Hayrünnisa Gül sefirelerle de görüştü. Gül Kermes açılışında Güney Kore standından 12 YTL'ye banyo lifi alırken, en çok ilgisini çeken stant ise Keçiören Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki kimsesiz çocukların yaptığı süs eşyaları oldu. Kendisine 'Abla' diye seslenen Rabia Demirci'nin yaptığı çanta ve ahşap boyama ile yapılan çay tepsisi alan Hayrünnisa Gül'e kimsesiz çocuklar kendilerini unutmamaları için ahşap oyma not defteri hediye ettiler.

Hayrünnisa Gül ayrıca hediyelik eşyalar bölümünden gümüş üzüm salkımı şeklinde masa ağırlığı ve yine gümüş mum söndürme şamdanını satın aldı. Toplam 150 YTL'lik alışveriş yapan Hayrünnissa Gül'e Katar standı ise geleneksel tatlılarından hediye etti.

Kermeste Hayrünnisa Gül'e Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği üyelerinin yanısıra Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek de eşlik etti. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği Kermes'te Hayrünnisa Gül, basının ilgisinin kermese olan ilgiyi de artıracağı için memnun olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin yurtdışı misyonlarında görev yapan dışişleri mensuplarının bağışları ile Ankara'daki ABD, Almanya, Arjantin, Çek Cumhuriyeti, Güney Afrika, Güney Kore, Hırvatistan, Hollanda, İran, İsrail, İsviçre, Japonya, Katar, KKTC, Makedonya, Mısır, Rusya ve Ürdün Büyükelçiliklerinin katılımı ve Endonezya, İrlanda, İspanya, İtalya, Tayland ve Vietnam Büyükelçilerinin katkılarıyla düzenlenen kermesten elde edilecek gelir DMEDD'in eğitimi destekleme faaliyetlerinde kullanılacak. Bu sabah açılan kermes, yine bugün saat 16:00'a kadar Sheraton Otel'de ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title