Haberler

Ankara: Genelkurmay'da Ödül Töreni

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, TSK'nın spora her zaman önem veren bir kurum olduğunu ve yıllardır yurtiçinde ve yurtdışında düzenlenen uluslararası ve ulusal düzeydeki yarışmalara katıldığını belirterek, "Sporda kazanmak kadar, etnik değerlere uyan bir centilmenlik ve hakkaniyet anlayışının sergilenmesinin de önemli olduğu vurgulamak isterim. Her şeyden önce spor adalet ve insanlık değerlerinin esas alındığı faaliyettir. İleriye bakamayanlar, cesaret gösteremeyenler ve geleceği hedefleyemeyenler zirvelere tırmanamazlar" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, TSK'nın spora her zaman önem veren bir kurum olduğunu ve yıllardır yurtiçinde ve yurtdışında düzenlenen uluslararası ve ulusal düzeydeki yarışmalara katıldığını belirterek, "Sporda kazanmak kadar, etnik değerlere uyan bir centilmenlik ve hakkaniyet anlayışının sergilenmesinin de önemli olduğu vurgulamak isterim. Her şeyden önce spor adalet ve insanlık değerlerinin esas alındığı faaliyettir. İleriye bakamayanlar, cesaret gösteremeyenler ve geleceği hedefleyemeyenler zirvelere tırmanamazlar" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına takım halinde veya ferdi olarak, 2005 yılında katıldıkları Uluslararası Askeri Sporlar Konseyi (CISM) Dünya, Avrupa, Bölgesel, Balkan ve diğer uluslararası şampiyonalarda başarılı olan sporcu ve antrenörler ile kültür ve eğitim alanında başarılı olan personel, Genelkurmay Başkanlığı Orbay Salonu'nda düzenlenen törenle ödüllendirildi. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, kuvvet komutanları, generaller ve ödül alan askeri personel katıldı. Törende konuşan Orgeneral Özkök, gelecekte iyi eğitilmiş ve yüksek kabiliyete sahip personelden oluşan bir silahlı kuvvete sahip olmanın, uluslar için en önemli hedeflerden birisi olacağını belirterek, "Bu sebeple TSK'nın eğitim vizyonu, Atatürkçü, gerçekçi, yenilikçi, geliştirici, katılımcı, yaygın, motive eden ve modern teknolojiye sahip bir eğitim sistemi olmak şeklinde tespit edilmiştir" dedi. Özellikle günümüzde bilgi çağının bir gereği olarak, bilgiye daha çabuk ulaşabilen, bilgiyi daha doğru kullanabilen ve her şeyden önemlisi yeni bilgiler üretebilen personele sahip olan silahlı kuvvetlerin başarılı olacağına inandığını belirten Orgeneral Özkök, "Bilimsel eğitim yanı sıra spor sevgisi ve bu bilincin personele kazandırılmasında da çok önemsediğimin altını çizmek istiyorum" diye konuştu. Özellikle sahip olunacak zihni ve bedeni dayanıklılığın, günümüzün karmaşık ve üstesinden gelinmesi oldukça zor, çevik gibi sinir ve güçlü bir muhakeme yeteneği isteyen sorunlarının çözümünde temel unsur olarak gördüğünü ifade eden Orgeneral Özkök, "Bu bağlamda her TSK mensubu için fiziki yeterlilik vazgeçilmez bir nitelikler arasında yer alan önemli bir unsurdur. Günümüzde beden eğitim ve spor faaliyetleri hem üstün fizik gücü ve ruh sağlığını elde etmenin en akılcı aracı olmakta hem de dinler, kuruluşlar, kurumlar hatta devletler arasında dostluk, işbirliği, arkadaşlık ve müştereklik anlayışının oluşmasında bir köprü görevini yapmaktadır. Diğer yandan personele kazandırdığı sağlıklı ve düzenli yaşam, yüksek moral, kazanma azmi, kurallara uyma, birlikte iş yapma özellikleri ile de yüksek ahlaki ve moral sahibi bir toplumun yetiştirilmesine önemli bir katkı sağlamaktadır. Bu sebeple, TSK spora her zaman önem veren bir kurum olarak, yıllardır yurtiçinde ve yurtdışında düzenlenen uluslar arası ve ulusal düzeydeki yarışmalara katılmakta, amatör spor branşlarına mensup 650 civarında TSK personel ile çeşitli federasyonlarda hakem, gözlemci, yönetici ve eğitici olarak görev yapmak suretiyle Türk sporunu yurt sathına yayılmasına yardımcı olmaktadır" şeklinde konuştu.

Ödül alan personele seslenen Orgeneral Özkök, "TSK bünyesinde bir lokomotif görevi üstlenmiş olan sizler, hızınızı ne kadar artırırsanız, sizi takip eden diğer TSK mensupları da o ölçüde daha hızlı ilerleme fırsatını yakalayacaklar" ifadesini kullandı. "Ayrıca, kendini tecrit etmeden, yeniliklere uyum sağlayabilen, bulundukları yeri yeterli saymadan, sınırlarını daima ileriye doğru taşıyanlar TSK'nın gelişmesinde birer dinamo rolünü oynayacaklardır" diyen Orgeneral Özkök, şöyle devam etti:

"Askeri spor branşlarından pentatlon da olduğu gibi çok farklı kulvarlarda becerilerini sergileyebilin insanlara olan ihtiyacımız gün geçtikçe artmaktadır. Atatürk'ün, 'Ben sporcu zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' özdeyişini asla aklınızdan çıkmamalıdır. Sporda kazanmak kadar, etnik değerlere uyan bir centilmenlik ve hakkaniyet anlayışının sergilenmesinin de önemli olduğu vurgulamak isterim. Her şey den önce spor adalet ve insanlık değerlerinin esas alındığı faaliyettir. İleriye bakamayanlar, cesaret gösteremeyenler ve geleceği hedefleyemeyenler zirvelere tırmanamazlar. Sizler mücadele etmekten yılmadınız, yenilgiden korkmadınız ve sonuçta başarıya ulaştınız. Türk toplumunun çağa ayak uydurmasında çok önemli görevler üstlenmiş olan TSK spor, bilim ve eğitim alanında başarılara imza atmış siz değerli personeliyle onur duyuyor."

Daha sonra, TSK'yı uluslararası, ulusal yarışmalar ve eğitim kurumlarında başarıyla temsil eden 20 subay, 13 astsubay, 3 askeri öğrenci, bir sivil antrenör ve 5 erbaş ve erden oluşan toplam 42 personele ödülleri, Orgeneral Özkök ve diğer kuvvet komutanları ve generaller tarafından verildi. Bedensel Engelliler dalında Malul Gazi Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Yılmazlar'a ödülünü Jandarma Genel Komutan Orgeneral Fevzi Türkeri verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title