Haberler

Ankara: Futbol Federasyonu İle Satranç Federasyonu Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Satranç Federasyonu arasında çeşitli konularda işbirliğini öngören bir protokol imzalandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Satranç Federasyonu arasında çeşitli konularda işbirliğini öngören bir protokol imzalandı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi Lokali'nde gerçekleştirilen imza töreninde TFF Başkan Vekili Kemal Kapulluoğlu ve Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı hazır bulundu. Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı, imza töreninde yaptığı açıklamada, futbolun bedensel, satrancın ise zihinsel performansa bağlı bir spor branşı olduğunu belirterek, "Bu iki dalı biraraya getiriyoruz. Bu protokol, futbol kulüplerinin satranç altyapısına kavuşması açısından önemli" dedi. Satranç branşının Türk sporunun yükselen bir yıldızı olduğunu belirten Yazıcı, federasyon olarak Eryaman'da bir engelliler spor okulu açacaklarını belirtti.

TFF Başkan Vekili Kemal Kapulluoğlu ise Futbol Federasyonu'nun diğer federasyonlardan yapısal ve mali açıdan bazı ayrıcalıkları bulunduğunu, bu açıdan diğer federasyonlardan önde olduklarını belirterek, "Çocuklarımızın futbol eğitimi alırken, satranç eğitimi almaları da gelişimleri açısından önemli. 3-4 aylık bir sürecin sonunda bu protokol imza aşamasına geldi" ifadelerini kullandı.

Satranç Federasyonu Başkanı Yazıcı, imza töreni sonrası öğrencilerle bir süre satranç oynadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title