Haberler

Ankara: Fransa'da "Ermeni Soykırımını İnkar Yasa Tasarısı'nın Kabul Edilmesine Tepkiler

Türkiye Gençlik Federasyonu'na Üye Bir Grup Genç, Fransa Ankara Büyükelçiliği Önünde İlginç Bir Eylem Gerçekleştirdi. Ağızlarını Bantlayan ve Kollarını Zincirleyen Göstericiler, Büyükelçilik Binası Önüne Siyah Tabut Bıraktı.

Türkiye Gençlik Federasyonu'na üye bir grup genç, Fransa Ankara Büyükelçiliği önünde ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Ağızlarını bantlayan ve kollarını zincirleyen göstericiler, büyükelçilik binası önüne siyah tabut bıraktı.

Türkiye Gençlik Federasyonu üyeleri, Fransa Büyükelçiliği önüne gelerek, Fransa Parlamentosu'nda Ermeni soykırımı iddialarını inkar edenlere hapis cezası öngören yasa teklifinin kabul edilmesini protesto etti. Göstericiler ağızlarını bantlayan, kollarını zincirledikten sonra omuzlarında getirdikleri siyah tabutu büyükelçilik önüne bıraktı.

Türkiye Gençlik Federasyonu Başkanı Osman Gökçek, burada yaptığı basın açıklamasında, söz konusu yasa tasarısını kabul eden Fransa'nın tarihi bir gaflete imza attığını belirterek, Fransa'nın kendi çıkarları uğruna tarihi gerçekleri inkar ettiğini kaydetti. Fransa Parlamentosu'nun bu kararı almasında bir çok kişisel çıkar ve Türkiye üzerinde kötü emeller bulunduğunu öne süren Gökçek, "Şanlı tarihimizin ve yüce milletimizin böyle bir terbiyesizliği affedebilmesi imkansızdır" diye konuştu.

Gökçek, Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Orhan Pamuk'u da eleştirerek, "Pamuk görevini başarıyla tamamlamış ve ödülünü almıştır" ifadesini kullandı.

Gökçek ve arkadaşları daha sonra İstiklal Marşı okuduktan sonra büyükelçilik binası önünden olaysız ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title