Haberler

Ankara: Fransa'da "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Kabul Edilmesine Tepkiler

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Fransa Milli Meclisi'nde "Ermeni Soykırımını İnkarı Suç Sayan Yasa"nın Onaylanmasına Tepki Göstererek, "Fransa, Türkiye'yi Değil, Kendisini Lekeledi" Dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Fransa Milli Meclisi'nde "Ermeni Soykırımını İnkarı Suç Sayan Yasa"nın onaylanmasına tepki göstererek, "Fransa, Türkiye'yi değil, kendisini lekeledi" dedi.

DSP Genel Başkanı Sezer, Fransa'nın sözde "Ermeni Soykırımını İnkarı Suç Sayan Yasa Tasarısı" ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Sezer, sözde Ermeni soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören yasa teklifinin Fransız Parlamentosu'nda kabul edilmesinin, hiçbir zaman kabul edilebilir bir gelişme olmadığını belirterek, bu girişimle Fransa'nın, Türkiye'yi değil, kendisini lekelediğini kaydetti. İfade özgürlüğüne, tarihsel gerçeklere ve Türkiye'ye böylesine hoyratça saldırılması karşısında her türlü tepkiyi göstermekte haklı olunduğunu belirten Sezer açıklamasına şöyle devam etti:

"Aynı zamanda ülkemizin çıkarları için akılcı, sağduyulu ve ilkeli davranmak zorundayız. Türkiye konunun başka ülkelerin parlamentolarında görüşülmesi gündeme geldiğinde saman alevi benzeri parlayıp sönen tepkiler göstermenin ötesinde, sorunun dünya kamuoyuna gerçek boyutlarıyla anlatılabilmesi için planlı, sürekli ve organize çalışmalar yapmalıdır. Bu amaçla özel uzmanlık kurumları görevlendirmelidir. Hiç kuşkusuz bu girişimin bir amacı da Türkiye'yi AB yolunda bezdirmektir. Ama, bizim Avrupalılığımız tarihsel bir gerçeğe dayanmaktadır. Türkiye, ne Fransa'nın ne de başka bir ülkenin himayesiyle Batı'ya yönelmiş bir ülke değildir. O bakımdan bu tür girişimler Türkiye'yi yolundan döndürmemelidir, döndüremez. Bu konuda yaşayacağımız her duraksama, Türkiye'yi Batı'da istemeyenleri memnun edecektir. Bu gerçek unutulmamalıdır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title