Haberler

Ankara: Ersümer Ve Çakan'ın Yüce Divanda Yargılanması...(2)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılanmasına devam edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılanmasına devam edildi.

Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan sıfatıyla yaptığı davanın bugünkü duruşmasına Ersümer, Çakan, sanık avukatlarıyla müdahil Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı EÜAŞ ve DSİ avukatları katıldı. Bugünkü duruşmada tanık olarak dinlenilmesi beklenen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki programı nedeniyle duruşmaya katılamadı. Duruşmada ilk olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen dinlendi.

Çimen, Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan sıfatıyla yaptığı yargılamada, Divan Başkanı Tülay Tuğcu'nun kendisine yönelttiği soruları cevaplandırdı. Divan Başkanı Tuğcu'nun, "Çayırhan Termik Santrali'nin maliyetinin 1.2 milyon ABD Doları olarak hesaplandığı, ancak işletme devir sözleşmesinin 185 milyon dolar üzerinden yapıldığını" sorusu üzerine Çimen, kendisinin o dönemde Devlet Planlama Teşkilatı'nda görev yaptığı söyledi. Çimen, Enerji Bakanı Cumhur Ersümerin bakanlık yaptığı dönemde kendisiyle her zaman görüş alışverişinde olduklarını, ancak ihalelerde ayrı bir talimat vermediğini dile getirdi.

Duruşmaya verilen 10 dakikalık aranın ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adurrahman Yalçınkaya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in gelecek duruşma dinlenilmesini bir kez daha talep etti. Bunun üzerine söz alan sanık Cumhur Ersümer de kendi bakanlığı dönemiyle ilgili bilgi sahibi olmadığını iddia ettiği Bakan Hilmi Güler'in tanık olarak dinlenilmesine tepki gösterdi. Ersümer ayrıca, kendi dönemlerinde yapılan doğalgaz çevirim santralı yatırımlarının tamamıyla doğru olduğunu belirterek, kendisinin devleti zarara uğrattığı yönündeki iddialara katılmadığını söyledi. Ersümer, kullanılmayan ve boşu boşuna toprağa verilen bir enerji israfının söz konusu olmadığına dikkat çekerek, enerji israfı yapmadıklarını kendisine yöneltilen iddiaların düşmanlıktan kaynaklandığını savundu. Duruşma, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in ve sanıkların tekrar dinlenilmesine karar verilerek 19 Eylül 2006 tarihine ertelendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title