Haberler

Ankara: Erdoğan'ın "dünya Sigarasız Günü" Masajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özellikle gençler başta olmak üzere, vatandaşları sigara bağımlılığından kurtarabilmek için devlet ve millet olarak elbirliğiyle çaba gösterilmesini isteyerek, "Sağlığın en değerli hazinemiz olduğunu asla aklımızdan çıkarmamalı, bu hazineyi kötü alışkanlıklara heba etmemeliyiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Dünya Sigarasız Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başbakan Erdoğan, bir kısmı elde olmayan nedenlerden kaynaklanan sağlık sorunlarının önemli bir kısmının da uyuşturucu, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklara bağlı olarak ortaya çıktığına işaret ederek, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sigara kullanımından kaynaklanan hastalıkların gün geçtikçe arttığını kaydetti. Bu nedenle vatandaşların sigara bağımlılığından kurtarılmasının özellikle de gençlerin bu alışkanlıktan uzak tutulabilmesi için devlet ve millet olarak elbirliğiyle çaba harcanması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Sağlığımız, çevremiz ve ekonomimiz açısından son derece zararlı sonuçlar doğuran bu alışkanlıktan vazgeçilmesi hususunda halkımızın bilinçlendirilmesi hayati önceliklerimiz arasında yer almaktadır" dedi.

Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına ve basın-yayın organlarına da önemli sorumluluklar düştüğünü ifade eden Erdoğan, her şeyden önce sigara kullanan vatandaşların kendi sağlıkları ve çevrelerini koruma konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerinin şart olduğunu bildirdi. "Sağlığın en değerli hazinemiz olduğunu asla aklımızdan çıkarmamalı, bu hazineyi kötü alışkanlıklara heba etmemeliyiz" diyen Başbakan Erdoğan, gerçekleştirilecek etkinliklerin bu konudaki bilinç ve duyarlılığı arttırmasını temenni etti.

Dünya Sigarasız Günü'nü kutlayan Erdoğan, "Sigara bağımlısı tüm vatandaşlarımı pek çok hastalığa zemin hazırlayan bu zararlı alışkanlığı bırakmaya davet ediyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title