Haberler

Ankara: Erdoğan'ın Abd Temsilciler Meclisi Heyetini Kabulü

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Senatör Steny Hoyer, Hamas'ın, terörü telin ettiğini ve bıraktığını açıklamada, meşru bir muhatap olarak kabul edilmemesi gerektiğini söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Senatör Steny Hoyer, Hamas'ın, terörü telin ettiğini ve bıraktığını açıklamada, meşru bir muhatap olarak kabul edilmemesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetçi Parti Senatörü Roy Blunt ve Demokrat Parti Senatörü Steny Hoyer başkanlığındaki 5 kişilik ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina'daki kabul yaklaşık 1.5 saat sürdü. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Cumhuriyetçi Parti Senatörü Blunt, görüşmede İran, Irak, Ortadoğu Barış Süreci ve Türk-ABD ilişkilerini ele aldıklarını ifade etti. Son dönemde ABD ile Türkiye arasındaki üst düzey ziyaretlerin, 2 ülkenin temas halinde olduğunu gösterdiğini dile getiren Blunt, Türkiye'ye daha önce de ziyarette bulunduklarını ve Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Demokrat Parti Senatörü Hoyer ise hem Türkiye'nin hem de ABD'nin gerek Ortadoğu'da gerekse uluslararası camiada güvenlik ve istikrarın tesisine büyük önem verdiklerini ifade etti. Hem Türkiye'nin hem de ABD'nin gerek bu bölgede gerekse tüm dünyada teröristlerin yenilmesini istediğini anlatan Hoyer, görüşmede özellikle İran'ın nükleer yetenek elde etmesi konusunu ele aldıklarını belirtti. Hoyer, bu sorunun diplomatik yollardan çözülmesi gerektiği konusundaki kararlılıklarını dile getirdiklerini ve Başbakan Erdoğan ve Türk hükümetinin bu konuyla ilgilenmesi yönündeki ümitlerini ifade ettiklerini kaydetti. Görüşmede Filistin-İsrail ihtilafı üzerinde de durduklarını belirten Hoyer, Hamas'ın teröre verdiği destek ve İsrail'in tahrip edilmesi yönündeki açıklamalarıyla ilgili endişelerini Başbakan Erdoğan'a aktardıklarını belirtti. Başbakan Erdoğan'ın, Hamas'ın Türkiye ziyareti sırasında Dışişleri Bakanı Gül'ün Hamas yetkililerine 2 devletli çözümü kabul etmeleri ve terörist faaliyetleri sona erdirmeleri konusunda telkinde bulunduğunu anlattığını söyleyen Hoyer, bundan memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Hoyer, "Hamas terörizmi terketmeli ve Ortadoğu'da barışın tesisi için iki devletli çözümü kabul etmelidir. Hem ben, hem de Senatör Blunt, Hamas'ın terörizmi telin edinceye ve bırakıncaya kadar meşru bir muhatap olarak kabul edilmemesi gerektiği konusunda hemfikiriz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, sözde Ermeni soykırımı konusunda çeşitli ülkelerin parlamentolarından çıkarılan kanunlara değindiğini anlatan Hoyer, bu konudaki kararların ne şu andaki Türk Hükümeti'ne ne de bundan önceki Türk Hükümetleri'ne yönelik olmadığını, daha önceki dönemlere ait olduğunu bildirdi. Başbakan Erdoğan'ın akademisyenlerden ve uzmanlardan oluşturulan bir komisyonun bu konuda karar vermesini önerdiğini ifade eden Hoyer, bu konunun artık çözülmesi ve gündemden düşürülmesi gerektiğini düşündüklerini vurguladı. Hoyer, "25 senedir bu konu kongrede rahatsızlık verici bir mesele olarak karşımıza çıkıyor" değerlendirmesini yaptı.

Cumhuriyetçi Parti Senatörü Blunt ise Başbakan Erdoğan'ın, konunun tarihçiler ve arkeologlar tarafından incelenmesi fikrini desteklediklerini, Erdoğan'ın sorunun çözümü konusundaki arzusunu memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title