Haberler

Ankara: Erdoğan'dan Yargıtay Başkanı Arslan'a Kutlama Mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargı kurumlarının çağın ve hizmetin gereklerine uygun olarak donatılması, bütün hukukçuların en iyi şartlarda, en iyi imkanlarla çalışması için hükümet olarak gerekli düzenlemeleri bir bir yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, 2006-2007 Adli Yıl açılışı nedeniyle Yargıtay Birinci Başkanı Osman Arslan'a bir kutlama mesajı gönderdi. Erdoğan mesajında Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğuna işaret ederek, hukuk devletinin tüm kurumlarıyla var olmasında ve yaşatılmasında adil ve tarafsız bir yargı sisteminin çok büyük rolü olduğunu vurguladı. Yargı mekanizmalarının, hukukun üstünlüğü ve tarafsızlık ilkesine bağlı olarak hızlı ve uyum içinde çalışmasının toplumda Yargı kurumlarına olan güveni güçlendireceğine işaret eden Erdoğan, devletin Yasama ve Yürütme gibi temel kurumlarından olan Yargı organının hakimleri, savcıları, avukatları ve diğer çalışanlarıyla ağır iş yüküne rağmen görevini başarıyla sürdürdüğünü dile getirdi.

"Esas olan Yargı tarafsızlığıyla adaletin eksiksiz ve zamanında işletilmesidir" diyen Erdoğan, Yargı kurumlarının çağın ve hizmetin gereklerine uygun olarak donatılması, bütün hukukçuların en iyi şartlarda, en iyi imkanlarla çalışması için hükümet olarak gerekli düzenlemeleri bir bir yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini vurguladı. Toplumun huzur ve barışının herkes için eksiksiz ve hızlı işleyen, güven duyulan güçlü bir adalet sistemiyle mümkün olduğunu ifade eden Erdoğan, "Onun için Yargı erki her türlü etki ve baskıdan uzak olarak adalet hizmetini en etkin biçimde yerine getirebilmelidir. Unutmamalıyız ki adalet hepimiz için her zaman gereklidir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title