Haberler

Ankara: Epdk'nın 5. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (Epdk) Başkanı Yusuf Günay, Akaryakıt Dağıtım Şirketlerine Verdikleri Cezaların Hukuka Uygun Olduğunun, Danıştay'ın Dağıtım Şirketlerinin Yürütmeyi Durdurma Taleplerini Reddetmesiyle de Ortaya Çıktığını Söyledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Yusuf Günay, akaryakıt dağıtım şirketlerine verdikleri cezaların hukuka uygun olduğunun, Danıştay'ın dağıtım şirketlerinin yürütmeyi durdurma taleplerini reddetmesiyle de ortaya çıktığını söyledi.

EPDK'nın 5. kuruluş yıldönümü resepsiyonu Büyükhanlı Park Otel'de gerçekleştirildi. Resepsiyona Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Hilmi Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, EPDK Başkanı Yusuf Günay ile çok sayıda bürokrat katıldı. Resepsiyonda bir konuşma yapan Bakan Güler, hükümet ve bakanlık olarak enerji piyasasının liberalleşmesi için destek verdiklerini belirtti. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine sokmayı amaçladıklarını ifade eden Güler, EPDK'nın da bu konuda üzerine düşeni en iyi şekilde yapacağını söyledi. EPDK Başkanı Yusuf Günay ise, 5 yılda elektrik piyasasında 739, petrol piyasasında 18 bin 886, doğalgaz piyasasında 141 ve LPG piyasasında 6 bin 127 adet gerçek ve tüzel kişiye lisans verdiklerini söyledi. Günay, elektrik piyasasında 14 bin 253 megawattlık 38 bin adet projenin lisans aldığını kaydederek, bunun 800 milyon dolarlık yatırım anlamına geldiğini söyledi. Son üç yılda 53 doğalgaz dağıtım ihalesine çıktıklarını ve bunların 45'ini sonuçlandırdıklarını ifade eden Günay, bu ihaleler sonucunda 400 milyon dolarlık yatırımla 400 bin konutta 1.5 milyon kişiye doğalgaz ulaştırıldığını söyledi. Petrol piyasasında mevzuat ve lisanslandırma işlemlerinin bittiğini ve denetimlerin sürdüğünü aktaran Günay, "LPG piyasasında da ikincil mevzuat tamamlandığı ve denetimler başlamış olduğu. Elektrik piyasasında 43 şirket hakkında soruşturma yapıldı, 163 şirket denetlendi, 217 biyodizel şirketinden 194'ü yapılan denetimler sonucunda mühürlendi" diye konuştu.

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Günay, akaryakıt dağıtım şirketlerine kesilen cezalarla ilgili bir soru üzerine, yargı sürecindeki konularda açıklama yapmasının mümkün olmadığını belirtti. Ancak, şu ana kadar dağıtım şirketlerinin Danıştay'a açtıkları yürütmeyi durdurma ve iptal davalarında taleplerinin reddedildiğini hatırlatan Günay, "Danıştay, karar gerekçesinde EPDK'nın aldığı kararın hukuka uygun olduğunu açıkça belirtti. Birinci önceliğimiz kurul olarak hukuka uygun kararlar almaktır. Alınan kararların arkasında başka bir şey aranmaması gerekir" dedi.

Ceza alan akaryakıt bayilerinin cezalarında bir indirim söz konusu olup olmayacağının sorulması üzerine Günay, bazı bayilerin bilgisayar yazılımından ve isim hatasından kaynaklı bazı yanlışlıklar olduğunu, ayrıca bazı bayilerin de lisans aldıkları gün ceza almalarından kaynaklı sorunlar yaşandığını ve bunu görüşeceklerini ifade etti.

Günay, elektrik zammı konusunda önemli bir taraf olarak değerlendirmesinin sorulması üzerinde de, elektrik piyasasındaki nihai tüketici tarifelerinin ilgili dağıtım şirketinin talebi üzerine EPDK tarafından onaylanmasıyla değişebildiğini hatırlattı. İlgili dağıtım şirketinin yönetim kurulunda aldığı tarife değişikliği kararını EPDK'ya sunması gerektiğini belirten Günay, EPDK'ya bugüne kadar hiçbir elektrik dağıtım şirketinden herhangi bir teklif intikal etmediğin kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title