Haberler

Ankara: Emekli Paşa'dan "Black Hawk" Açıklaması...(2)

Black Hawk Uluslararası Güvenlik Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Köksal Karabay, "Süleymaniye olayında en küçük hatam, eksikliğim yok. Özel Kuvvetler Komutanı'nın yok. Olaydaki 11 tim mensubunun da yok. O arkadaşlar vatanseverlerdir. Ölmekten korkmazlar. Vatanları için canlarını vermekten çekinmezler" dedi.

Black Hawk Uluslararası Güvenlik Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Köksal Karabay, "Süleymaniye olayında en küçük hatam, eksikliğim yok. Özel Kuvvetler Komutanı'nın yok. Olaydaki 11 tim mensubunun da yok. O arkadaşlar vatanseverlerdir. Ölmekten korkmazlar. Vatanları için canlarını vermekten çekinmezler" dedi.

Black Hawk Uluslararası Güvenlik Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Köksal Karabay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emekli Büyükelçi Mehmet Ezen ve şirketin büyük ortağı Hüseyin Atkın ile birlikte şirketin merkez ofisinde bir basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği toplantıya, gazeteciler dedektör kontrolünden geçirilerek alındı. Toplantıda konuşan Emekli Korgeneral Karabay, Black Hawk Güvenlik Şirketi'nin sahibi Türk olan ABD'deki bir şirket ortaklığıyla kurulduğunu ve hiçbir yabancı ortağı bulunmadığını vurguladı. Şirketin kuruluş amacının, Irak'a iş yapan şirketlere yönelik güvenlik hizmetleri vermek olduğuna işaret eden Karabay, bu amaçla Silopi'de yaklaşık 500 dönümlük bir arazi kiraladıkları ve buraya tesis yapacaklarını söyledi. Şirkete katılmasının ardından basında çıkan 'Çuvaldan Ortaklığa' yazılı haberlere tepki gösteren Karabay, bu haberle 'Köksal Karabay'ın Süleymaniye'deki olayda eksikliği var şimdi de ABD ile işbirliği yapıyor' denilmek istendiğini vurguladı. Karabay, Süleymaniye olayıyla ilgili açıklama yetkisi olmadığını, görev yaptığı dönemlerde kendi aleyhine de olsa ülke çıkarlarını zedeleyecek gizli bilgileri açıklama yoluna gitmeyeceğini ifade etti. "Süleymaniye olayında en küçük hatam, eksikliğim yok. Özel Kuvvetler Komutanı'nın yok. Olaydaki 11 tim mensubunun da yok" diyen Karabay, "O arkadaşlar vatanseverlerdir. Ölmekten korkmazlar. Vatanları için canlarını vermekten çekinmezler. Süleymaniye'de benim eksikliğimi, hatamı ortaya koysunlar, mahkemeye başvurup yargılanmamı isteyeceğim. Bu şerefli görevi 41 yıl yaptım. Eksikliğimi ve hatamı ortaya koysunlar, doğru ve somut bir şekilde, açık bono veriyorum mahkemeye başvurup yargılanmamı isteyeceğim" diye konuştu. Karabay, şirketin Türk şirketi olduğunu ve hiçbir ABD'li ortağı bulunmadığını belirterek, "Ben hep ülkeme hizmet ettim, ABD'ye değil" ifadesini kullandı.

Karabay, bir ülkenin bir başka ülkede üs kurmasının iki ülke arasında imzalanacak anlaşmayla söz konusu olabileceğini işaret ederek, 'Silopi'de ABD adına üs kurduklarına' dair haberleri yalanladı. Bir gazetede Süleymaniye'de 'Direnmeyin'' talimatı vermekle suçlandığını hatırlatan ve "Bunun basın etiğine ne kadar uyduğunu takdirlerinize sunuyorum" diyen Karabay, "Biz acaba birilerinin ayağına mı, kuyruğuna mı bastık? Bir süredir Türk Silahlı Kuvvetleri yıpratılmaya çalışılıyor. Acaba benim üzerimden de TSK mı yıpratılmaya çalışılıyor? TSK bu ülkenin bekası, güvenliği için gece-gündüz, 24 saat görev başındadır. TSK bu ülke için gereklidir" şeklinde konuştu.

"ATASAGUN'A TEKLİF GÖTÜRDÜK AMA ÖZEL SEBEPLERDEN DOLAYI KABUL ETMEDİ"

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Karabay, bir soru üzerine, şirketlerin güvenliklerini sağlarken saldırı olması durumunda mukabele amacıyla silah kullanabileceklerini söyledi. Karabay, Türkiye'de özel güvenliğin hangi silahları kullanabileceğinin belli olduğunu, Irak'ta ise bu ülkenin izin vereceği silahları kullanacaklarını belirtti. Karabay, güvenliklerini sağladıkları şirketlerin sigortalarının da Axa Oyak tarafından yapılacağını, bu sigorta şirketi ile henüz anlaşma imzalamadıklarını ancak mutabakata vardıklarını bildirdi. Karabay, bunun özel bir anlaşma olduğunu vurguladı. Karabay, "Şirkette neden yer aldınız?" sorusu üzerine ise şunları söyledi:

"Bir sevdiğim arkadaş Hüseyin Bey'in böyle bir projesinden bahsetti. Kendisi benim yanıma geldi. Bende kendisine, 'Siz para kazanırsınız, kazanmazsınız umurumda değil. Yapacağınız iş Türkiye'ye faydalıysa ben işin içine girmeden yardımcı olurum. Karşılık beklemeden' dedim. Hüseyin Bey'de böyle bir faydalı iş için 'taşın altına elinizi koyun' dedi. Bende Korgenerallikten istifa etmiş bir kişi olarak onun bunun yanında çalışmam dedim. O da 'Estağfurullah öyle bir şey olmayacak. Şirketin yönetim kurulu başkanı siz olacaksınız. Yönetim kurulunu siz belirleyeceksiniz' dedi. Ben de bu işin içine Türkiye'ye faydalı olacak diye girdim."

Şirketin büyük ortağı Hüseyin Atkın ise, ABD'deki şirketin yüzde 95'inin kendisine, yüzde 5'inin Günay Övünç'e ait olduğunu, burada kurulan şirketin yüzde 75'inin ABD'deki şirkete ait olduğunu, yüzde 25'inin de yönetim kurulu üyelerine ait olduğunu bildirdi. Şirket ambleminde ABD bayrağı olmasının nedeninin yabancı sermayeli olmasından kaynaklandığını söyleyen Atkın, "Irak'ta güvenliği ABD'liler sağlıyor. Orada ABD olmadan sinek uçmuyor. Biz onun için Türk, Irak ve ABD bayraklarını kullandık" diye konuştu. Irak'ta Türk şoförlerin uğradığı şiddeti gördükten sonra böyle bir şirket kurduğunu vurgulayan Atkın, "Yoksa gider Ürdün'de kurardım. Irak savaşından önce Kuveyt'e Irak üzerinden bir milyar dolarlık mal gönderiyorduk. Şimdi bu 100 milyon dolara düştü. Şimdi biz güvenliği sağlarsak tekrar ihracat eski düzeyine yükselecek" şeklinde konuştu. MİT eski müsteşarı Şenkal Atasagun'un şirketin danışmanı olduğuna dair haberlerin doğru olmadığını ifade eden Atkın, "Sayın Atasagun'a teklif götürdük ancak, Atasagun özel sebeplerden dolayı teklifi kabul etmedi" dedi.

Atkın, Irak yasalarına göre güvenlik personelinin yüzde 40'ını bu ülkeden kullanmak durumunda olduklarını söyledi. Atkın, bir soru üzerine, şirket kurmak için daha önceden Dışişleri Bakanlığı'na başvurduğunu, bakanlığın 'sadece koordinasyon görevi yaparız' dediğini ifade ederek, "Başvurumuzu yaptık. Onlarda ilgili kurumlara başvuruyu göndermişler. MİT ve askeri istihbarattan olumlu görüş, bazı bakanlıkların ise olumsuz görüş geldiğini öğrendim" dedi. "Siz parayı kimden alacaksınız?" sorusuna Atkın, "Biz parayı malı satan ihracatçıdan alacağız. Bizim alacağımız paranın içinde şoför ölürse onun tazminatı, arabanın ve malın tazminatı var ve sigortalamışız. AXA-Oyak ile dört dörtlük bir sigortaya sahibiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title