Haberler

Ankara: Emeğin Partisi'nden "Filistin'e Destek" Mitingi

Emeğin Partisi tarafından organize edilen ve SDP, DTP, ESP ile bazı sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği 'Filistin'e Destek' mitinginde, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

Emeğin Partisi tarafından organize edilen ve SDP, DTP, ESP ile bazı sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği 'Filistin'e Destek' mitinginde, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

Abdi İpekçi Parkı'nda gerçekleştirilen mitinge katılmak isteyen eylemciler, polis noktalarında aramadan geçirilerek alana alındı. Eyleme çok sayıda çocuğun katılması da dikkat çekti. Ellerinde 'ABD İsrail Zulmüne Son, Filistin Halkı Ağlamasın' yazılı pankart taşıyan grup, 'Yaşasın Halkların Kardeşliği', 'ABD İsrail, Ortadoğu'dan Defol', 'Filistin Halkı Yalnız Değildir' sloganları attı. Mitingde bir konuşma yapan Emeğin Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı, İsrail'in 2 askerin kaçırılmasını bahane ederek Filistin'e saldırdığını ve çok sayıda sivili öldürdüğünü belirterek, Lübnan'da da 400 civarında öldürülen sivilin büyük kısmını, kadın ve çocukların oluşturduğunu söyledi. İsrail'in 'terörle mücadele ettiğini' savunduğunu söylediğini ifade eden Varlı, "Peki direnen güçler neyi hedefliyor? İşgale karşı kendi topraklarını savunuyorlar. Hangi akıl ve mantıkta bunun terör olduğu kabul edilir. İsrail'in zorla tutsak ettiği 9 bin kadın ve çocuktan oluşan Filistinliler nedir? Senin yaptığın terörün ta kendisi değil midir?" diye konuştu.

Ortadoğu'daki bu olaylar karşısında Arap yönetimlerinin sessiz kaldığını savunan Varlı, dünyanın diğer güç merkezlerinin de ezilenler ve mazlumlara yapılanlara göz yummaya devam ettiklerini öne sürdü. İsrail'in emperyalist bir devlet olduğunu söyleyen Varlı, "İsrail çok iyi örgütlenmiş bir terör ve saldırı merkezidir" dedi.

Mitingde, konuşmaların ardından 9 yaşında küçük bir çocuğun 13 yaşında Filistinli bir çocuğun yazdığı mektubu okuması ise, büyük alkış aldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı miting olaysız sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title