Haberler

Ankara: Eker'den Selzedeler ile İlgili Açıklama

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Selden Zarar Gören Esnaf ve Tüccarın Bağ-kur ve SSK Prim Borcu Ödemelerinin Ertelenmesiyle İlgili Gerekli Çalışmaların Başlatıldığını Bildirdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, selden zarar gören esnaf ve tüccarın Bağ-Kur ve SSK prim borcu ödemelerinin ertelenmesiyle ilgili gerekli çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Eker, TBMM Genel Kurulu'nda bir milletvekilinin gündem dışı yaptığı konuşmasına cevaben yaptığı açıklamada, sel felaketinde 43 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin kayıp olduğunu ve 15 vatandaşın yaralandığını söyledi. Eker, bakanlar ile felaket bölgesinde incelemelerde bulunduklarını ifade ederek, selden 221 köy ve 10 bin 475 çiftçinin etkilendiğine işaret ederek, hasar tespit komisyonlarının kurularak, çalışmalara başladığını anlattı. Vatandaşların barınma ihtiyaçlarının, kamu kuruluşlarına ait misafirhane, yurtlar ve oteller ile karşılandığını ifade eden Eker, ''Başbakanlıkça acil hizmetlerde kullanılmak üzere ayrılan fondan, bölgeye 1 trilyona yakın kaynak ilgili valiliklere gönderildi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü, gündelik hayatın akışını sağlamak için illere yeterli ödenek göndermiştir'' diye konuştu.

Bakan Eker, selden zarar gören esnaf ve tüccarın Bağ-Kur ve SSK prim borçlarının ertelenmesiyle ilgili gerekli çalışmaların başlatıldığını vurguladı. Eker, Doğrudan Gelir Desteği için 1 Kasım'da sona eren kayıt süresinin 1 ay uzatıldığını bildirdi. Eker, vatandaşların mağduriyeti ve zararlarının giderilmesi için yardımcı olunacağını dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili "abartılıyor" ifadesinin çarpıtıldığını belirten Eker, Erdoğan'ın, olayı küçümseyen, vatandaşların can ve mal kayıplarını hafife alan tutum ve böyle bir sözünün bulunmadığını belirtti. Başbakan Erdoğan'ın bu sözü söylediğinde kendisinin de yanında olduğunu anlatan Eker, ''Neden Türkiye'de bu afetler oluyor şeklinde birtakım iddialar var. Başbakan da bunun her yerde olabileceğini, gelişmiş ülkelerde, ABD'de de olabileceğini söyledi. Bu millete sevdalı, gece-gündüz çalışan Sayın Başbakan'a bu tür isnatlar yapmayın, haksızlıktır'' diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title