Haberler

Ankara: Ekd'den Ulucanlar Cezaevi'nin Nakli Sırasında Kadın Mahkumlara Şiddet İddiası

Emekçi Kadınlar Derneği (EKD), Ulucanlar Cezaevi'nin nakli sırasında kadın mahkumlara şiddet uygulandığını iddia eederek eylem yaptı.

Emekçi Kadınlar Derneği (EKD), Ulucanlar Cezaevi'nin nakli sırasında kadın mahkumlara şiddet uygulandığını iddia eederek eylem yaptı.

Kızılay Yüksel Caddesi'nde toplanan EKD yanlısı bir grup kadın, "Yaşasın kadın dayanışması", "Sorumlular açıklansın ve yargılansın", "Kadına yönelik şiddet son" şeklinde sloganlar attı. Grup adına yapılan açıklamada, Ulucanlar Cezaevi'nde bulunan kadın mahkumların Sincan L Tipi Cezaevi'ne nakli sırasında bazı kadın mahkumların işkence gördüğü iddia edilerek, "Tutukluların kafaları ring araçlarının kapılarına vurularak ve dövülerek kötü muameleye maruz kaldı. Kadın Cezaevi'nin girişinde ise iç çamaşırları dahil olmak üzere bütün giysileri zorla yırtılarak çıkartılmış, anüs ve vajinal arama yapılmaya çalışılmış, direnmeleri halinde erkek gardiyan yarın ve askerlerin içeri alınacağı tehdidinde bulunulmuştur" denildi.

Cezaevinde keyfi uygulamaların yapıldığı iddia edilen açıklamada, Nilüfer Şahin, Figen Çağrı ve Necla Çomak isimli kadın mahkumların bu uygulamalar son verilene kadar açlık grevine gittikleri kaydedildi.

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız olarak dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title