Haberler

Ankara: Eğitim-sen'den İnsan Zinciri

Eğitim-Sen, "Baskı, Sürgün, Kadrolaşma Değil, İnsanca Bir Yaşam İstiyoruz" adı altında insan zincir oluşturarak bir eylem yaptı.

Eğitim-Sen, "Baskı, Sürgün, Kadrolaşma Değil, İnsanca Bir Yaşam İstiyoruz" adı altında insan zincir oluşturarak bir eylem yaptı.

Gençlik Parkı girişinde toplanan yaklaşık bin kadar Eğitim-Sen üyesi, insan zinciri oluşturarak Meşrutiyet Caddesi'ne Atatürk Bulvarı üzerinden yürüyüşe geçmek istedi. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri barikat kurarak grubu durdurdu. Yapılan eylemin kanunsuz olduğu uyarısı üzerine sendika yöneticileriyle polisler arasında tartışma yaşandı. Sendika yöneticileriyle güvenlik görevlileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda kaldırımdan Sakarya Caddesi'ne kadar yürümelerine izin verildi. Yaklaşık 1 km uzunluğunda bir insan zinciri oluşturan grup, "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Çeteler halka hesap verecek" gibi sloganlar atarak Sakarya Caddesi'ne yürüdü.

Burada bir basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, 3 koldan 3 gün süren yürüyüşlerinin Ankara ayağının tamamlandığını belirterek, Ankara Valiliği ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün anti-demokratik bir tavır sergilediğini iddia etti. Dinçer, emniyet güçlerinin kendilerine engel olmak yerine Danıştay'da yargı mensuplarını öldürenlere engel olmalarını isteyerek, "Karanlık değil, eşit, aydınlık bir Türkiye istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Siyasetin devre dışına itilerek askeri çözümler söz konusu edilmek istendiğini öne süren Dinçer, karanlık güçlerin yol almaya devam ettiğini söyledi. Dinçer, 60 ilde yaptıkları araştırmada, 10 bin yöneticinin ya görevden alındığı ya da uzaklıklaştırılarak başka yerlere atandığını iddia ederek, bunun büyük kentlerle birlikte 20 bini bulacağını öne sürdü.

KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise baskı, sürgün ve kadrolaşmanın devletin karakteriyle ilgili olduğunu idde ettiği konuşmasında, Danıştay'a yönelik saldırıyı gerçekleştirenin avukat olduğuna dikkat çekerek, sokakta bu avukatlardan onlarcasıyla karşılaştıklarını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından eylem olaysız sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title