Haberler

Ankara: Efes Pilsen Sezona Kupayla Başladı

22. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda rakibi Alpella'yı 77-61 mağlup eden Efes Pilsen, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götürerek sezona kupayla başlamış oldu.

Ankara Atatürk Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de izledi. İlk 3 çeyreği başabaş geçen karşılaşmanın son çeyreğinde üst üste bulduğu sayılarla arayı açan Efes Pilsen, sahadan 77-61 galibiyetle ayrılarak 6 yıl aradan sonra yeniden Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan Efes Pilsen'de kupayı Nikola Prkacin, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu'nun elinden aldı. Lacivert-beyazlı basketbolcular, daha sonra kazandıkları kupayla birlikte basın mensuplarına poz verdi.

Efes Pilsen Antrenörü Oktay Mahmuti, maç sonunda yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Gönül isterdi ki daha iyi bir oyun sonunda kupaya uzanalım. Çok iyi oynadığımızı söyleyemeyiz. Henüz sezon başındayız. İlerleyen haftalarda daha iyi oyun ortaya koyacağız. Alpella da genç ve mücadeleci bir takım. Yetenekli ve ilerisi için umut vaad eden genç oyuncuları var. Efes Pilsen, ne zaman ve nerede oynarsa oynasın zirveyi hedeflemiştir. Bu sene de hedeflerimizde bir değişme olmadı. Final-four ya da hangi kupada oynuyorsak, o kupada sonuna kadar gitmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Lacivert-beyazlı basketbolcular Cenk Akyol ve Kerem Gönlüm de, sezona kupayla başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, hedeflerinin Avrupa'da final-four oynamak olduğunu söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title