Haberler

Ankara: Eczacılardan Lübnanlı Savaş Mağdurlarına Para Yardımı

Türk Eczacılar Birliği ve birliğe bağlı 74 Eczacı Odası, İsrail'in Lübnan'a yaptığı saldırıları kınayarak, savaş mağdurlarına para yardımında bulunma kararı aldı.

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Mehmet Dolmaç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan'a başlattığı saldırının, her türlü insanlık değerinin ve uluslararası hukukun inkarı olduğunu belirterek, İsrail'in Gazze'de sivil halkı bombaladıktan sonra Lübnan'a da bomba yağdırmaya devam ettiğini bildirdi. İsrail füzeleriyle şu ana kadar 750 Lübnanlı'nın hayatını kaybettiğini, savaşta ölenlerin yarısından fazlasının ise çocuklar olduğunu hatırlatan Dolmaç, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bizler eczacılar olarak sağlıkta hizmet alanının eşit olması gerektiğini savunan barış emekçileriyiz. Sağlık hizmeti veren bir mesleğin örgütü olarak tüm dünya insanların en temel hakkının yaşama hakkı olduğunu savunmaktayız. Kendi ülkelerinin çıkarları uğruna, hiçbir suçu olmayan özellikle çocukların son derece modern donanımlı füzeler marifetiyle gözlerimizin önünde katledilmesi yüreklerimizi dağlamaktadır. Bu nedenle orada aç, susuz yaşayan halkın az da olsa yaralarını sarması amacıyla, Türk Eczacılar Birliği olarak bir mali destek kampanyası başlatıyoruz. Kampanyamız çerçevesinde 47 eczacı odamız ve 23 bin eczacı meslektaşımıza çağrıda bulunacağız. Türk Eczacılar Birliği ve 47 Eczacı Odası olarak 100 bin YTL'ye yakın para yardımında bulunacağız. Tüm bunların ışığında, Türk Eczacılar Birliği olarak, oyuncaklarıyla oynamaları gerekirken füze ve uçak sesleriyle korku içinde yaşayan başta çocuklar olmak üzere tüm sivil halka yapılan bu vahşeti kınıyor ve bir an önce durdurulmasını istiyoruz. Her zaman barıştan yana olan biz eczacılar da yaşanan bu vahşeti bir kez daha kınıyor, bu insanlık dramının son bulması için tüm insanlığı göreve çağırıyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title