Haberler

Ankara: Ecevit Son Yolculuğununa Uğurlanıyor

Eski Başbakan Bülent Ecevit İçin TBMM'de Devlet Töreni Düzenlendi.

Eski Başbakan Bülent Ecevit için TBMM'de devlet töreni düzenlendi.

Türk siyasi hayatının son 50 yılına damgasını vuran siyasiler, TBMM'deki törende aynı fotoğraf karesinde buluştu. TBMM'deki törene katılacaklar sabah erken saatlerden itibaren gelmeye başladı. Saat 09.45'deki tören adeta son 50 yılın siyasetçi ve devlet adamlarını buluşturdu. Törene ilk gelenler eski Başbakanlardan Anavatan Partisi eski lideri Mesut Yılmaz, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu.

Ardından 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tören alanına geldi. Demirel'i Ağar karşıladı. Demirel ve Ağar uzun süre sohbet ettiler. Daha sonra tören alanına eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren geldi. Evren ve Demirel'in ayak üstü sohbet etmeleri dikkat çekti. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile DYP eski Genel Başkanı ve eski Başbakan Tansu Çiller de sohbet etti.

KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, yeni Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile KKTC Başbakanı Ferit Sabit Soyer, Bosna Hersek İçişleri Bakanı Saffet Haliloviç ve ABD Büyükelçisi Ross Wilson'ın yanı sıra çok sayıda yabancı ülke temsilcileri de TBMM'deki törende yerlerini aldılar. DSP'li eski milletvekillerinin Ecevit kasketiyle törene katılmaları ise dikkat çekti. Törene hükümet de tam kadro katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'teki törene, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'le geldi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer ve diğer protokoldekilerle tokalaştı. Rahşan Ecevit törene DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve Emrehan Halıcı ile birlikte geldi. Törene katılanlar Rahşan Ecevit'e bir kez daha başsağlığı dileğinde bulundular. Siyah etek ve siyah mont giymiş olan Rahşan Ecevit'in bitkin olması dikkat çekti.

Törende, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın tokalaştıkları görüldü.

YTP'LİLER VE DSP KÜSKÜNLERİ KATILDILAR

Törende DSP'den ayrılarak YTP'yi kuranlar arasında yer alan Hüsamettin Özkan, İstemihan Talay gibi eski küskünler de bulundu. Ancak törende ayrı bir uçta yer aldılar. Ecevit'e karşı kongrede bayrak açan Devlet eski Bakanı Şükrü Sina Gürel de törene katıldı ve YTP'lilerle aynı yerde yer aldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP'li milletvekillerinin yanı sıra SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP eski Genel Başkanlarından Altan Öymen, Meclis eski Başkanı Hikmet Çetin de törene katılanlar arasındaydı. Yüce Divan yargılaması süren Bayındırlık eski Bakanı Koray Aydın'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP'lilerden ayrı yerde durması dikkat çekti. Yine Yüce Divan'da yargılanan eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz da protokolde en arka sıralarda yer aldı. Meclis'teki törenin bitmesinin ardından 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın odasında bir araya geldiler. Kocatepe Camii'indeki cenaze namazına kadar Arınç'ın makamında kaldılar. Sezer ve Evren'in, yanlarında TBMM Arınç olduğu halde kol kola yürümeleri dikkat çekti.

Tören sırasında Meclis kapılarında giriş ve çıkışlarda sıkı güvenlik tedbiri alınması dikkat çekti. Birçok vatandaş güvenlik tedbiri gerekçesiyle tören alanına alınmadı. Bu nedenle kapılarda polislerle vatandaşlar arasında münakaşalar yaşandığı görüldü. Törene çok sayıda yabancı büyükelçilik görevlisi de katıldı. Tagor hayranı olan Ecevit'in cenaze törenine, Hindistan Büyükelçiliği'nden çok sayıda görevlinin geldiği görüldü. Törene katılan eski Diyanet işleri Başkanı Lütfü Doğan'ın sandalyede oturduğu gözlendi. Protokoldekilerin yerini almasının ardından Ecevit'in naaşı saat 10.05 sularında top arabasıyla tören alanına getirildi. Ecevit'in özgeçmişinin okunmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve Meclis'teki tören sona erdi. Bu sırada bazı DSP'li eski bakan ve milletvekillerinin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Törene katılanlardan bir kısmı Meclis'te kalırken, bir kısmı da hemen makam otolarına binerek ayrıldılar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title