Haberler

Ankara: Dsp'den Bakan Akdağ'a Tepki

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı, Kadın ve Aileden Sorumlu eski Devlet Bakanı Melda Bayer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın "Artık nüfus planlaması yapılmayacak. Nüfus planlaması kavramını artık rafa kaldırdık, üreme sağlığını esas alacağız" şeklindeki sözlerine tepki göstererek, "Sayın Bakan üreme artışıyla ilgileneceğine hastanelerde bebek ölümlerini önlesin" dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı, Kadın ve Aileden Sorumlu eski Devlet Bakanı Melda Bayer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın "Artık nüfus planlaması yapılmayacak. Nüfus planlaması kavramını artık rafa kaldırdık, üreme sağlığını esas alacağız" şeklindeki sözlerine tepki göstererek, "Sayın Bakan üreme artışıyla ilgileneceğine hastanelerde bebek ölümlerini önlesin" dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Bayer, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Akdağ'ın açıklamalarını çarpık bir zihniyetin eseri olarak değerlendirdi. Hükümetin ve bakanların görevinin, çocukların geleceğini güvence altına almak, sağlıklı bir şekilde büyümelerini, eğitilmelerini, meslek sahibi olmalarını sağlamak, refah içinde insanca yaşayabilecekleri ortamı hazırlamak olduğunu kaydeden Bayer, açıklamasına şöyle devam etti:

"AK Parti Hükümeti sokaklarda yaşamaya çalışan, terörün, organ mafyasının hedefi olan çocuklarımızı koruyamaz, yuvalardaki çocukların ortadan kaybolmasını önleyemezken, Sağlık Bakanı hangi amaçla daha çok çocuk yapılmasını istiyor? Nüfus artışı, ne sağlayacak? Bakan, Türkiye'de her 15 dakikada bir bebeğin öldüğünü bilmiyor mu? Sağlık Bakanı üreme artışıyla ilgileneceğine, hastanelerdeki bebek ölümlerini önlesin. Ailelere 'çocuk yapın' tavsiyesinde bulunacağına, sağlık sisteminde yaşanan kaosu gidersin. Sayın Bakan'ın sözleri yaşama geçtiği takdirde ülkemiz açısından vahim sonuçlar doğuracak niteliktedir. Daha da vahimi, bu açıklamanın bir hükümet politikasının ifadesi olduğunun belirtilmiş olmasıdır. AK Parti'nin gücü, Türkiye'yi çarpık zihniyetinin eseri olan karanlıklara ve çağdışı uygulamalara götürmeye yetmeyecektir. Türkiye'nin AK Parti'den kurtulma zamanı gelmiştir."

Bayer, kamu kaynaklarından kişi başına sağlık harcamasının İngiltere'de bin 200 dolar, Almanya'da bin 600 dolar civarındayken, Türkiye'de 100 dolar bile olmadığını hatırlatarak, Akdağ'a şu soruları yöneltti:

"Mevcut nüfusa kötü koşullarda da olsa hizmet veremezken, patlatacağınız nüfusa sağlık hizmetlerini kim, hangi kaynakla ve nasıl sağlayacak? İşsizlik gözlerimizin önünde dev bir sorun olarak dururken patlatacağınız nüfus nerede çalışacak karının nasıl doyuracak? İnsanca koşullarda yaşama elverişli konuta ulaşmış nüfus yüzde 10'u bulmaz, konutlaşma hızı mevcut nüfus artışının çok gerisinde kalırken, patlatacağınız nüfusu nerede yaşatmayı planlıyorsunuz? Mevcut çocuklarımıza öğretmen ve okul bulamayıp sadece parası olanlara özel okul teşvikleri verirken patlatacağınız nüfusa nasıl ve nerede eğitim vermeyi planlıyorsunuz?"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title