Haberler

Ankara: Diyanet'ten Bardakoğlu'nun Eline Fotomontajla Haç Yerleştiren Tempo Dergisi'ne Sert Tepki

Diyanet İşleri Başkanlığı, Haftalık Tempo Dergisi'nin Bu Haftaki Sayısında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun Eline Fotomontajla Haç Yerleştirilmesine Tepki Gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, haftalık Tempo Dergisi'nin bu haftaki sayısında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun eline fotomontajla haç yerleştirilmesine tepki gösterdi.

Diyanet, "Papa 16. Benedikt'in ülkemizi ziyarete hazırlandığı bu süreç içerisinde böyle bir resmin yayınlanması başkanlığımızca esefle karşılanmaktadır" dedi. Diyanet, haftalık bir derginin bugünkü nüshasında yayınlanan Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'nun resmiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada semavi din mensuplarının insanlığın huzuru, toplumların saadeti ve dünya barışının sağlanması gibi amaçlarla zaman zaman birlikte olmalarının insanlık için çok büyük önem arzettiğine vurgu yapılarak, "Farklı dinlerin önde gelen liderlerinin birbirlerine saygı göstererek, hoşgörü içerisinde insanlığın sorunlarına çözüm üretmeleri ve insanlığın ortak değerlerinin yaygınlaştırılması için fikir beyan etmeleri dünyada barışın tesisine katkı sağlamaktadır" denildi. Tempo Dergisi'nin Papa konusunun işlendiği son sayıda kullandığı fotoğrafın yanlış anlamalara ve tepkilere neden olabileceğine dikkat çekilen açıklamada, Bardakoğlu'nun ayakta gül koklayan bir resminde elindeki gülün fotomontaj yöntemiyle alınarak yerine başka bir dinin sembolünün yerleştirilmesinin dinlerin özü ve hakikat anlayışını yansıtmadığı bildirildi. Söz konusu derginin etik olmayan ve rencide eden bir yayıncılık örneği sergilediği belirtilen açıklamada, "Papa 16. Benedikt'in ülkemizi ziyarete hazırlandığı bu süreç içerisinde böyle bir resmin yayınlanması başkanlığımızca esefle karşılanmaktadır" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title