Haberler

Ankara: Devlet Övünç Madalyası Töreni

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Şehitlere Saygı Duymayı, Şehitlerin Yakınlarına ve Gazilere Daha İyi İmkanlar Sunmayı Toplumsal Bir Ödev Olarak Telakki Ettiklerini Söyledi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, şehitlere saygı duymayı, şehitlerin yakınlarına ve gazilere daha iyi imkanlar sunmayı toplumsal bir ödev olarak telakki ettiklerini söyledi.

Bakan Abdülkadir Aksu, 31 gazi ve vazife malulü ile 23 şehit yakını olmak üzere toplam 54 hak sahibine Devlet Övünç Madalyası verilmesi nedeniyle polisevinde düzenlenen törene katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Aksu, ülke topraklarının bulunduğu bölge ve stratejik konumu nedeniyle daima düşmanların hedefi haline geldiğini belirterek, "Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşamış olan milletimiz, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı binlerce şehit verme ve gazi olma pahasına korumasını bilmiştir. Dün, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Kore'de, Kıbrıs'ta vatanın müdafaası ve dünya barışı için şehadete ulaşan ve gazi olarak dönen kahraman evlatlarımız, bugün de ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan kanlı terör örgütüyle mücadele yürütmektedir. Bu mücadelede yüzlerce evladımız şehitlik mertebesine ulaşırken, yüzlercesi de gazi olmaktadır. Herkes bilmelidir ki; her ne şekilde olursa olsun, vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman güvenlik güçlerimizin mücadele azmi karşısında yok olmaya mahkumdur. Çünkü, güvenlik güçlerimiz, polisimiz her zaman, her yerde ve her şartta halkımızın can ve mal güvenliği, ırz ve namusu uğruna kanını ve canını feda etmekten hiç bir zaman çekinmemiştir" diye konuştu. Bakan Aksu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şehit ve gazilerimiz, bizi biz yapan ve millet olma bilincimizi oluşturan temel değerlerin ve sahip olduğumuz şanlı geçmişle aramızdaki güçlü bağın en önemli halkalarından birini oluşturmaktadır. Özellikle milli kimliğimizin ve birliğimizin ayrıştırılmaya ve bizleri birarada tutan ortak değerlerimizin aşındırılmaya çalışıldığı bir ortamda siz gazilerimizin varlığı bizlere ayrı bir güç vermektedir. Çünkü şehit ve gazilerimiz, varoluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin, millet bilincinin ve vatan sevgisinin sembolleridir."

Şehitlere saygı duymayı, şehitlerin yakınlarına ve gazilere daha iyi imkanlar sunmayı toplumsal bir ödev olarak telakki ettiklerini ifade eden Bakan Aksu, "Şehitlerimizin anne ve babaları, eş ve çocukları ile bu kutsal görev sırasında yaralanıp gazi olan arkadaşlarımıza, vefa borcumuzun gereği olarak yaşamlarını iyi koşullar altında sürdürebilmeleri konusunda hükümetimiz de tüm imkanları zorlamaktadır. Bu düşünceden hareketle, geçen hafta yayımladığım genelgeyle de, vali ve kaymakamlarımızdan yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcında, il ve ilçelerimizde bulunan şehit çocuklarının her türlü ihtiyaçlarının tespit edilerek karşılanmasını, devletimizin ve milletimizin şefkat ve desteklerinin sürekli yanlarında olduğunu göstermelerini istedim" diye konuştu.

Daha sonra konuşan Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner ise, şehitliği 'en yüce görev' olarak nitelendirerek, "Bir milletin şehidi varsa, gazisi varsa, o toprak vatandır, o millet vatandır" dedi. Aydıner, emniyet teşkilatının 1935 yılından bugüne kadar bin 495 şehit verdiği belirterek 376 emniyet mensubunun da gazi olduğunu, 222 emniyet mensubunun ise vazife malulü olduğunu kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Aksu, gazi ve şehit yakınlarına madalyalarını verdi. Bakan Aksu, şehit çocuklarını tek tek gözlerinden öptü. Ödül töreni sırasında duygusal anlar yaşandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title