Haberler

Ankara: Devlet Hava Meydanları, Altyapı Çalışmalarına Hız Verdi

Yurtiçi uçuş trafiğinin artmasıyla birlikte, Devlet Hava Meydanları altyapı çalışmalarına hız verdi.

Yurtiçi uçuş trafiğinin artmasıyla birlikte, Devlet Hava Meydanları altyapı çalışmalarına hız verdi.

Konuyla ilgili TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'na bilgi veren DHMİ Genel Müdürü Mahmut Tekin, yolcu ve uçuş trafiğindeki artışa işaret ederek, Nisan ayı sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre, uçak trafiğinde yüzde 12'lik, yolcu trafiğinde ise yüzde 13'lük artış kaydedildiğini söyledi.

Havaalanlarındaki onarım çalışmalarıyla ilgili bilgi de veren Tekin, Atatürk Havalimanı'nda 18/36 pistinin yapımına hız verildiğini, 06/24 pistinin uzatılmasına ilişkin çalışmaların da devam ettiğini ifade etti. Tekin, Esenboğa Havalimanı yeni terminalinin Ekim ayında, Dalaman Havalimanı ile Adnan Menderes Havalimanı yeni dış hatlar terminallerinin yaz sezonunda yapımının tamamlanacağını, GAP Havaalanı inşaatının bu yıl içinde bitirilmesinin hedeflendiğini dile getirdi.

Gaziantep Havalimanı yeni pist inşaatının gelecek ay tamamlanacağını kaydeden Tekin, Denizli-Çardak Havaalanı ikmal inşaatı projesi için çıkılan ihalede, sözleşmenin geçen hafta içinde imzalandığını bildirdi.

DHMİ'nin elinde bulunan ve uçuş emniyetinin kontrolüne imkan veren cihazlarla donatılan Station 5 tipi 2 uçakla 2 helikopterin yenileceğini belirten Tekin, bunun için gelecek ay ihaleye çıkılmasının planlandığını söyledi. Tekin, uçak ve helikopterlerin yenilenmesi için YPK'dan görüş istendiğini, bunun için yönetim kurulu kararının yeterli olduğunun bildirildiğini, bunun üzerine DHMİ Yönetim Kurulu'nun uçakların yenilenmesine karar verdiğini ifade etti.

Tekin açıklamalarında, Zonguldak Çaycuma Havaalanı'nın özel sektör eliyle işlettirilmesi amacıyla yakın bir zamanda ihaleye çıkacaklarını söyledi. Atatürk Havalimanı'nda uçuş emniyetini tehdit eden, 18/36 pistinin uzatılmasına engel teşkil eden yüksek binaların tıraşlanması çalışmalarının sürdüğünü belirten Tekin, yaklaşık 210 imarsız binanın ya tamamen ya da üst katlarının yıkılması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title