Haberler

ANKARA Destici: Ayasofya derhal ibadete açılmalı

Güncelleme:

Destici: Ayasofya derhal ibadete açılmalıBÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ayasofya tehire, gecikmeye, yarına bırakmaya izin verilmeden, meydan verilmeden derhal ibadete açılmalıdır.

Destici: Ayasofya derhal ibadete açılmalı

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Ayasofya tehire, gecikmeye, yarına bırakmaya izin verilmeden, meydan verilmeden derhal ibadete açılmalıdır. Ayasofya ile ilgili karar verecek Danıştay üyelerimize çağrımız; milletin vicdanına, sesine kulak vermeleridir" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesinin sürdüğünü, ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dün açıklanan günlük vaka sayılarının Türkiye için büyük tehdit oluşturmaya devam ettiğini belirtti. Geçen hafta sonu Sakarya Hendek'i ziyaret ettiklerini ifade eden Destici, "Patlamanın olduğu binadan eser kalmamış. Buradan insanlar nasıl sağ kurtulmuş diyorsunuz. Hayatını kaybeden 7 kişiye Allah'tan rahmet diliyorum. Kaybın büyük olmaması teselli kaynağımız. Artık Türkiye'de havai fişek üretilmemesi, kullanılmaması lazım. Tamamen yasaklanmasa bile sınırlandırılmalıdır" dedi.

'GEÇMİŞ YILLARDA YAPILAN YASALAR DOKUNULMAZ DEĞİLDİR'

Destici, barolara ilişkin düzenlemenin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu'nda kabul edildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bize göre Büyük Birlik Partisi olarak baro kanunu değişmeli miydi? Evet değişmeliydi. Dolayısıyla TBMM kanun ve yasa yapmakla yetkilidir. Şu anda yürürlükte olan kanunu da TBMM yaptı. Milletin seçtiği milletvekilleri yaptı. Hiçbir yasanın ya da anayasanın dokunulmaz olmadığı gibi baro yasası da dokunulmaz değildir. Demokrasilerde yasalar ve anayasa değişir. Millet kime yetki verirse, milletin iradesini kim temsil ederse, o bunları değiştirmekle yetkilidir. Hem mesuliyeti hem de yetkisi vardır. Geçmiş yıllarda yapılan yasalar dokunulmaz değildir."

'ÇOKLU BARO SİSTEMİNDE ENDİŞELERİMİZ VAR'

Destici, 'çoklu baro sistemi'ne ilişkin, "Genel kurula gelecek olan barolar ile ilgili kanun teklifine baktığımız zaman biz Büyük Birlik Partisi olarak kendi yaptığımız bir şey değil. Yüzde yüz doğru mu buluyoruz? Mevcuda göre daha iyi gördüğümüz için destekliyoruz ve 'evet' diyeceğiz. Mevcuttan daha iyi ve bir ilerleme olarak görüyoruz. Biz sakıncalı olarak ne görüyoruz; çoklu baro sisteminde 'çoklu' kısmı ile ilgili bizim de endişelerimiz var. Çoklu baroya geçildikten sonra 2 bin avukatın imzasını alan her grup bir baro kurabilecektir. Dolayısıyla özellikle İstanbul'da belki aşırı marjinal gruplar ya da terörle ilişkili olan grupların kolayca organize olup bu sayıları elde edebileceği gibi bir endişemiz var. Buraya mutlaka bir kontrol mekanizması konulmalıdır. Düzeltme yapılması noktasında bizim de bir teklifimiz var. İnşallah dikkate alınacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.

'ADİL BİR KARAR VERECEKLERİNDEN ŞÜPHEMİZ YOK'

Destici, Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin ise, şöyle konuştu:

"İnşallah zincirler kırılacak ve Ayasofya cami olarak ibadete açılacak. Açılması anlamında bugünlerde tam da kıvamına gelmiş vaziyettedir. Büyük Birlik Partisi olarak biz her dönemde ve her fırsatta ifade ettik. Ayasofya tehire, gecikmeye, yarına bırakmaya izin verilmeden, meydan verilmeden derhal ibadete açılmalıdır. Bizim Ayasofya'nın ibadete açılmasından yana adil bir karar vereceklerinden şüphemiz yoktur. Siyasi sebeplerle hüküm veren yargı mensuplarını tarih unutmuş, bu milletin vicdanında da unutulmuşlardır. Ayasofya ile ilgili karar verecek Danıştay üyelerimize çağrımız; milletin vicdanına, sesine kulak vermeleridir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title