Haberler

Ankara Derbisinin Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Ankaragücü kendi sahasında Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Ankara derbisini Gençlerbirliği 1-0 kazandı.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Ankaragücü kendi sahasında Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Ankara derbisini Gençlerbirliği 1-0 kazandı. Karşılaşma sonunda basın toplantısına katılan Hakan Kutlu, "Ankaragücü transfer yasağının kalkması durumunda bu ligde kalmak için oynayabilir, ancak yasak kalkmayacaksa gelecek sezon Bank Asya 1. Lig'de şampiyon olacak bir ekip yaratmayı hedeflemeliyiz. Gençlerbirliği kontra atakta golü buldu. Golün ardından da dengeyi kurmayı başardık. Beraberlik golünü bulabilseydik, galibiyeti kaçıran taraf olurduk" dedi.

Takıma henüz 3 gün önce yeni oyuncuların katıldığını belirten Kutlu, daha önce 2. ve 3. ligde oynayan kİralık futbolcuların takıma döndüğünü kaydetti. Bugünkü maçta bu oyunculara görev verdiklerini anlatan kutlu, "Bu arkadaşlarımız bu lige alışacaklar, ama Ankaragücü'nün buna zamanı yok" diye konuştu.

GENÇLERBİRLİĞİ TEKNİK DİREKTÖRÜ FUAT ÇAPA: İNŞALLAH SON DERBİMİZ OLMAZ

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa ise, Spor Toto Süper Lig'de yaptıkları Ankaragücü maçının zor olacağını bildiklerini söyledi.

Çapa, 1-0 galip geldikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, Ankaragücü'nün çok iyi savunma yapan ve mesafeleri kısa tutan bir kurguyla oynadığını belirterek, "Zeminin ağır olması yüzünden oyunu sahaya yansıtamadık. 1-0'dan sonra iyi pozisyonlar da yakaladık. İkinci golü bulsak skor farklı olabilirdi, ancak kalecimizin 87. dakikada yaptığı kurtarışla puanı aldık. Mutluyuz" dedi. Ankaragücü'nün içinde bulunduğu durumun herkesi çok üzdüğünü ifade eden Çapa, "Umarım bu maç, son derbi olmaz. Ankaragücü çok güçlü bir camiaya sahip ve bunu bu maçta gösterdiler. En kısa zamanda toparlanmalarını ve eski güçlerine dönmelerini temenni ediyorum, çünkü biz de Ankaralı futbolseverler olarak Ankaragücü'nü izlemeye devam etmek istiyoruz" şekinde konuştu. Karşılaşmanın 2. yarısında oyuna giren Sarı-lacivertli futbolcu Orhan Evci de yaptığı konuşmada, maça çok iyi hazırlanmalarına ve iyi mücadele etmelerine rağmen bir türlü golü bulmadıklarını söyledi. Çok üzgün olduklarını ve taraftarlardan özür dilediklerini de dile getirdi.

Savunma oyuncusu İshak Doğan da yaptığı açıklamada, oyunun ikinci yarısında olduğu gibi ilk yarısına baskılı başlayamadıklarını söyledi. Gençlerbirliği'nin çok hızlı forvetlerinin olması nedeniyle iyi kontra ataklarla gol pozisyonuna girdiklerini dile getiren Doğan, "Kazanmamız gereken bir maçı kaybettik, bu çok üzücü" dedi. Galatasaray maçına ilişkin ise, "Galataray maçına en iyi şekilde hazırlanıp, ligi en iyi şekilde bitirmemiz lazım. Halen şansımız var" diye konuştu.

Gençlerbirliği'nin başarılı savunma oyuncusu Mehmet Sedef, kendileri ve Ankaragücü takımı açısından zor bir maç olduğunu anlatarak, rakip takım karşısında baskı kuramadıklarını söyledi. Kazandıkları için mutlu olduklarına dikkat çeken Sedef, Bursa maçını da kazanıp seriye devam etmek istediklerini dile getirdi. Savunma oyuncusu Ergün Teber de yaptığı konuşmada, "Rakibimizin konumu itibariyle bizim için çok zor geçecek bir maçtı. Çünkü rakibimiz çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor" dedi. Teber, Ankaragücü'nün zorlu bir mücadele verdiğini ve onları onurlu mücadelelerinden dolayı tebrik ettiğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Ankaragücü Fuat Çapa Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title