Haberler

Ankara: Danıştay Saldırısından Yaralı Kurtulan Daire Başkanı Birden'den Çarpıcı Açıklamalar

Danıştay saldırısından yaralı olarak kurtulan 2. Daire Başkanı Mustafa Birden, yaşanan olayın ardından ilk kez açıklamada bulunarak, "Arkadaşımızın kaybı bizi çok üzdü. Ama görevimizi bağlılıkla bugüne kadar yaptık. Bundan sonra da elimizden geldiğince yapacağız" dedi.

2006-2007 adli yıl açılış resepsiyonuna Birden'in açıklamaları damgasını vurdu. Olayın ardından uzun süre hastanede tedavi gören Mustafa Birden, yeni adli yılda görevinin başına dönerken, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Birden, 'Bugün burada bulunmak sizin için önemli. Neler hissediyorsunuz?' yönündeki soruya, "Sevdiğim bir iş. Gönlümde kalbimde tamamen hiçbir mesleği düşünmeden yaptığım bir iş. Bu nedenle bu sene benim için daha önemli" cevabını verdi. 'Bu üzücü olay sizi yolunuzdan alıkoyacak mı?' yönündeki soru üzerine ise Birden, "20-30 sene önce neysem şimdi de oyum. İnandığım kararları veriyorum" dedi.

Danıştay'ın türban konusunda verdiği kararı hatırlatan Birden, "Danıştay'da bir çok emsal karar var. Bu karar bir kişiyi ilgilendiren karar. Sokaktakileri örneğin Tarım Bakanlığı'ndaki mühendise bunu uygulayamazsınız. Hastane çalışan bir doktora dışarıda giyinen bir doktora uygulayamazsınız. Bu sadece bir davacının verdikleri bir müdürlüğü geri alınmasına ilişkin bir karar. Bunu bu şekilde olmasını ülke açısından, insanlar açısından hiç istemezdik. Üzücü bir olay" diye konuştu.

Olayda hayatını kaybeden arkadaşı için büyük üzüntü duyduğunu belirten Birden, "Arkadaşımızın kaybı da bizi çok üzdü. Ama görevimizi bağlılıkla bugüne kadar yaptık bundan sonrada elimizde geldiğince yapacağız" dedi. Bir gazetecinin 'Tehdit aldığınız ve koruma istediğiniz söylemiştiniz' şeklindeki açıklamasını hatırlatması üzerine Birden, "Bu konuda bir şey söylemeyeyim. Böyle bir olay oldu, kimse de istemezdi bunu. Ama oldu. Ama artık bir şey de aramıyorum. Biz yargıcız. Biz kararımızı verip çekiliyoruz. Kimseyi şöyle yapayım böyle yapayım değil önümüzdeki dosyayı göre karar veriyoruz. Bu tamamen dışarıda olan, çarşıda, pazarda, şurada, burada bir bayana uygulanacak karar değil. Kim böyle şey yaptı bilemiyorum. Onu siz daha iyi bilirsiniz" şeklinde konuştu.

Birden, olayın ardından yaşanan toplumsal tepkiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?' yönündeki soruya "Milletimizin sağduyusu her zaman galiptir" cevabını verdi. Birden, Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan'ın babasının açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise şöyle konuştu:

"O konuda açıklama yapmak istemiyorum. Kamuda baktığımız davaların büyük bölümü Milli Eğitim Bakanlığı. Bu teşkilat ile personelin devletle ilişkilerini, sıkıntıları gidermek için oradayız. Danıştay'ın verdiği içtihatların hepsi yıllardır verilen içtihatlardır. Yani oturup da öyle yeni bir içtihat da yazmış değiliz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title