Haberler

Ankara'daki Tren Kazasıyla İlgili Şüphelilerin İfadesi Ortaya Çıktı: Hatırlamıyorum

Güncelleme:

Ankara'da meydana gelen ve 9 kişinin yaşamanı yitirdiği tren kazasına ilişkin gözaltına alınan 3 şüphelinin ifadesi ortaya çıktı. Gözaltına alınan makasçı "Makası kaydırıp kaydırmadığımı hatırlamıyorum" derken, 3 şüpheli de giden yolcu treninin 1. hattan, gelen trenin ise 2. hattan gelmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

Kazayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan üç TCDD çalışanının ifadeleri ortaya çıktı. Makasçı O.Y, "Makası birinci hata kaydırıp kaydırmadığımı hatırlamıyorum" dedi. Üç şüpheli de ifadesinde giden yolcu treninin 1. hattan, gelen trenin ise 2. hattan gelmesinin zorunlu olduğunu vurguladılar.

"MAKİNİSTLERİN DE HATASI VAR"

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, tren teşkil memuru (makasçı) O.Y. "YHT treni genelge kapsamında birinci hattan gitmesi gerekiyordu. Ancak makası birinci hata kaydırıp kaydırmadığımı hatırlamıyorum. Ancak makası kaydırıp hattı 1. hat olarak değiştirmediysem dahi 6.30 treninin makinistlerinin de hatası var. Zira trenin ikinci hatta girdiğini gördükleri anda treni durdurmaları ve derhal ilgililere haber vermeleri gerekiyordu" dedi.

Ankara'daki Tren Kazasıyla İlgili Şüphelilerin İfadesi Ortaya Çıktı: Hatırlamıyorum

2018'İN BAŞINDAN BERİ GENELGE VAR

Alınan bilgiye göre, üç görevliye olay sırasında görevlerinin ne olduğu ve kazaya ilişkin bilgileri soruldu. Üç şüpheli de ifadesinde 2018 yılı başı itibarıyla çıkartılan genelge uyarınca, giden yolcu treninin 1. hattan, gelen trenin ise 2. hattan gelmesinin zorunlu olduğunu vurguladılar.

Ankara'daki Tren Kazasıyla İlgili Şüphelilerin İfadesi Ortaya Çıktı: Hatırlamıyorum

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Tren kazasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Yokuş'un koordinatörlüğünde üç savcı tarafından yürütülen soruşturma sürdürülüyor. Savcılığın olay yerindeki incelemeleri dün gün boyu sürdü ve bugün tamamlandı. Kaza sonrası, kusurları olduğu tespit edilen kontrolör E.E.E., tren teşkil memuru O.Y. ve tren hareket memuru S.Y., gözaltına alınmıştı. Üç personelin, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındı.

Ankara'daki Tren Kazasıyla İlgili Şüphelilerin İfadesi Ortaya Çıktı: Hatırlamıyorum

NE OLDU?

Ankara'dan Konya'ya gitmek üzere yola çıkan Yüksek Hızlı Tren,Marşandiz İstasyonu'na geldiğinde yol kontrolü yapan kılavuz tren ile çarpıştı. Hızının 80- 90 kilometre civarında olduğu belirtilen Yüksek Hızlı Tren'in iki vagonu raydan çıktı. Kazanın olduğu bölgede bulunan üst geçit de vagonların üzerine yıkıldı. Kaza sonucunda 3 makinist 6 vatandaş olmak üzere 9 ölü, 47 yolcu yaralandı.

Ankara'daki Tren Kazasıyla İlgili Şüphelilerin İfadesi Ortaya Çıktı: Hatırlamıyorum

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ankara 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (10)

lord54:

o hatırlamıyorm diyor, bu bilmiyorum diyor negüzel iş yaaa paranızı çatır çatır alıyorsunuz işinizide iyi yapacaksınız bu iş çocuk oyunu değil uyumayacaksınız!!!

3
1
yanıtYanıtla
aleksis:

bu tür olaylarda hiç canlı birinin suçlu olduğunu görmedim. hep ölen suçlu çünkü ölüyü suçlamak kolay. yakında binmeselermiş o zaman da derler hiç şaşırmayız.

3
0
yanıtYanıtla
SESSS:

ÖLENİN ARAKSINDAN KONUŞULMAZ DERLER SİZ ABARTMIŞ BİRDE SUÇLAMIŞŞINIZ. MAKİNİSTİ NEREYE YÖNLENDİRİRSEN ORAYA GİDER. HAVA TRAFİĞİ DE BÖYLEDİRRR TREN TRAFİĞİ DE.

3
0
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Suç, gene asgari ücretle çalışan garibin üzerine yıkılacak. Tepedekiler, her zaman görevlerini tam yapmanın gönül rahatlığı içinde o koltuklarda oturacaklar. Kayıp ilanıdır: Onur, haysiyet, şeref kaybolmuştur, bulanların insanlık namına belirli adrese müracaatları rica olunur.

3
0
yanıtYanıtla
Mavikurt:

Hala makaslar elle mi değişiyor.

1
0
yanıtYanıtla
cemil:

verin müebbeti hatırlayacak bol bol zamanı olur içerde.

0
0
yanıtYanıtla
makascı:

karar verildi tüm sorumluluklar ölen makinistlerin. . .

0
0
yanıtYanıtla
mehmet:

şimdi bir dünya laklak yok birinci hattan zorunlu gelmesı gerekirdi yok ikinci hatta olmaması gerekirdi yok makaslar ayrılmadı yok şu yok bu şöför ahçıya ahçı bahçıvana bahçıvan herkese misali sonuççç ?? yitirilen 9 can

0
0
yanıtYanıtla
ali ak:

aslında kanunlar yeterli değil kanun hatırlatacak . hatırlamıyormuş ne kadar basit bir kelime . kimlerin gelecegi umudu söndü kazada ayrıca lakayitlik almış başını gidiyor. tüm kurumlar aynısı özellikle belediyeler tosya beklediyesi özellikle eşt dost ogul kız damat gelin hepsi aynı belediyede tabiki kimse iş yapmıyor.

0
0
yanıtYanıtla
SİVASLI İBOCAN:

Acaba daha neler hatırlamadın, vazifen makas değiştirmekse sen bunu da yapmadınsa ne işin var orada. . ??Giden canlar ve maddi kaybı dünyada senden , çıkarmayacak kişilerin insanlıklarına şaşarım. . . Seni ve seningibileri tutuksuz bıraktıklarında HATIRLAMADIK diyenler olursa o zaman şaşarım. . . !!!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title