Haberler

Ankara'daki Tren Faciasının Nedeni Belli Oldu: Makaslar Zamanında Değişmemiş

Güncelleme:

Ankara'da 9 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada önemli detaylar ortaya çıktı. Hattaki iletişim eksikliği ve makasın zamanında değiştirilmemesi faciaya davetiye çıkarmış.

Ankara - Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda yol kontrolüyle görevli kılavuz tren ile çarpıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kazada 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve 86 kişinin de yaralandığını açıkladı.

CENAZELER YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ

Kazanın ardından cenazeleri ambulanslarla Adli Tıp Kurumuna getirilenmakinistler Kadir Ünal, Adem Yaşar ve Hulusi Beler ile Ankara Üniversitesi FenFakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak, Yusuf Yetim, Arif KahanErtik, Tahsin Ertaş, Kübra Yılmaz, Ebru Erdem Ersan'ın otopsi işlemleritamamlandı. Cenazeler işlemlerin ardından yakınlarına teslim edildi.

Ankara'daki Tren Faciasının Nedeni Belli Oldu: Makaslar Zamanında Değişmemiş

DETAYLAR NETLEŞMEYE BAŞLADI

Türkiye'yi yasa boğan kazayla ilgili 3 kişi gözaltına alınırken, korkunç olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin detaylar da gün yüzüne çıkmaya başladı. Yapılan incelemeler neticesinde hattaki iletişim eksikliği nedeniyle zamanında makas değiştirilememesi faciaya yol açtı.

İLETİŞİM SORUNU MERCEK ALTINA ALINDI

Yetkililer, iki trenin konumuna müdahele ederek zamanında makas değiştirmeyen kumanda merkezindeki iletişim sorununu mercek altına aldı. Soruşturma kapsamında kontrolör, tren teşkil memuru (makasçı) ve tren hareket memurunun gözaltına alınması da makas değiştirmede sorun olduğunu gösteriyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yenimahalle Ankara Konya 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (52)

Olmayan gölge:

bizimle dalga mı geçiyorsunuz?? oradaki makas değiştirmek bir kişinin insiyatifinde olmaması lazım.direk tren geldiği zaman belli bir süre kaldığı zaman otomatikman makasın kendi kendiliğinden değişmesi lazım sisteminin bu şekilde işlemesi lazım. Avrupa da böyle. Eğer siz makas değiştirmeyi 1 kişiinin insiyatifinde olursa; farzedelim ki o an adam kalp krizi geçirdi nasıl olacak 600 kişi onunla birlikte mı ölecek. dalga mı geçiyorsunuz bu kadar mantıksızlık olur mu???

20
0
yanıtYanıtla
Kırık:

Birinci sorum 9 aydır Sİnyal sistemi bile isteye çalışmıyormuş neden ? İkinci sorum yüzlerce insanı Telsiz iletişimi kullanarak riske atmak cinayete ortak olmak değilmidir ? Üçüncü sorum Tokat Ve Ankaradan sonra neden kimse istifa etmiyor bu resmen cinayete teşebbüs ?

13
1
yanıtYanıtla
.:

ben istifa etmem istifa etmesi gereken Ulaştırma Bakanı bence

yanıt1
yanıt0
.....:

Prof. Dr. Berahitdin Albayrak trenin kaza yaptırılmasının tek sebebidir bence. . . Bir zihini daha öldürdüler

7
6
yanıtYanıtla
Olmayan gölge:

olmayan sinyalizasyon sistemi yüzünden mi yoksa yabancı güçler miöldürdü. kimse çıkıp sormuyor arkadaş insan hayatının taşındığı bu raylı sistemde sinyalizasyon sistemi niye arızalı niye yok niye yapılmıyor. Bu soruyu sormak lazım kardeş. bu soruyu sor ki bir daha böyle Zihinler ölmesin

yanıt2
yanıt0
MİRKUT:

İŞ YAPACAK OLAN ÇALIŞKAN ADAMLARIN DEĞİL DE. . . DEVLET KAPISI YATMA RAHAT ETME YERİ OLARAK GÖREN TEMBEL, FEDAKAR OLMAYAN, ÇALIŞTIĞI YERE BİR ŞEY KOYMAK YERİNE ÇALIŞTIĞI MEVKİDEN NE KOPARIRIM SEVDASINDA OLAN, EHLİYETSİZ RİYAKATSİZ DENETİMSİZ SÜNEPE SÜLÜKLERİN, RESMİ KURUMLARI İSTİLASI BU KAZALARIN TEK SEBEBİDİR. .

13
0
yanıtYanıtla
Abc:

Aynen kardeş.. ben lisans mezunuyum işsizim.. beni ise alsalar 4 gözle yaparım o makasciligi

yanıt2
yanıt0
İSHAK YAHYA:

ulaştırma bakanı başta olma üzere, müdürler , müdür yardımcıları, şefleri, amirleri vs. bunlarda bir sorun yok. sadece en alt kademedeki memurlar sorumlu. nasıl bir mantık. zamanın yapılmayan denetlemeler, kontroller, ulaştırma bakanı tamam oldu deyip hesap sormaması. artık en alt birimdekileri suçlamayı bırakma zamanı gelmedimi. suçlu işçi değil, üsttekilerdedir bence.

9
3
yanıtYanıtla
YusuFB:

Kemal KILIÇTAROĞLU istifa etmeli bence (!)

7
3
yanıtYanıtla
gerçekbu:

muhabir ekranda bakana soruyor sinyalizasyon yokmuş doğrumu diye bakan önce sessiz kalıp sonra cevap veremeden arkasını dönüp gidiyor. neyi anlattığı ortada. sorumlu herzaman aşağıdan bulunur ya yukarısı?onlar herzamanki gibi. demokrasisi yargısı gelişmiş ülkelerde ise durum daha farklıdır. .

9
1
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title