Haberler

Ankara'daki Trafik Uygulaması

Sanica Boru Elazığspor'dan, Ankara'daki bir trafik uygulamasına ilişkin yapılan açıklamada, "Kulüp başkanımız, alkollü gibi gösterilerek sansürlü bir şekilde basına yansıtılmıştır" denildi.

Sanica Boru Elazığspor'dan, Ankara'daki bir trafik uygulamasına ilişkin yapılan açıklamada, "Kulüp başkanımız, alkollü gibi gösterilerek sansürlü bir şekilde basına yansıtılmıştır" denildi.

Yazılı açıklamada, trafik uygulamasına giren aracın şoför koltuğunda bulunan Cüneyt Dolapçı'nın ehliyetinin 1 ay önce alındığı ve işini kaybetme korkusundan kulüp başkanı Selçuk Cengiz Öztürk'e söyleyemediği belirtildi.

Uygulamadaki görevlilerin, aracı yolun ortasında bıraktırarak uygun bir şeride alınmasına bile müsaade etmedikleri savunulan açıklamada, hayati bir kazaya sebep olabilecek ve can güvenliğini hiçe sayan tavırlarla uygulamaya devam ettikleri ileri sürüldü.

Açıklamada, Öztürk'ün "Genç bir insanı kameralar önünde rencide etmeye hakkınız yok" deyip, uygulamanın görüntüsüz bir ortamda yapılması gerektiğini vurguladığı, ancak ekip sorumlusunun "kameralara oynayıp" burada üflemesi gerektiğini söylediği iddia edildi.

Sürücü Dolapçı'nın kalp ritm bozukluğuna dair sağlık raporu ve ilaçlarını gösterdiği halde alkolmetreye üfletilmeye çalışıldığı ancak başarılı olunamadığı dile getirilen açıklamada, kulüp başkanı Öztürk'ün Dolapçı'nın Adli Tıp Kurumu'na sevkini istediği aktarıldı.

Bu sırada aracın çekiciye yüklendiği bildirilen açıklamada, Öztürk ile emniyet görevlileri arasında geçen diyaloglara yer verilerek, şunlar kaydedildi:

"Başkanımız, Cüneyt Dolapçı'ya kızarak "Ver kimliğini, ne korkuyorsun 300 TL cezası var hakim karşısına çıkar serbest kalırsın' demiş ve uygulamaya yardımcı olmaya da çalışmıştır. Bu olaylar esnasında kulüp başkanımız alkollü gibi gösterilerek sansürlü bir şekilde basına yansıtılmıştır. Eğer kulüp başkanımız alkollü ve görevli memurlara hakaret ve küfür kullanmış ise neden gerekli cezai işlemler yapılmamıştır. Çünkü başkanımız ne alkollü ne küfürlü ne de görevli memurlara fiziksel bir temasta bulunmamış ve iftiraya maruz kalmıştır."

Aracın daha sonra çekiciden indirildiği dile getirilen açıklamada, olaylar sonucunda Cüneyt Dolapçı'nın Adli Tıp Kurumu'na giderek alkol kontrolü yaptırdığı ve herhangi bir şekilde alkolden işlem görmediği öne sürülerek, konuyla ilgili adli mercilere müracaat edileceği belirtildi.

Muhabir: Emrah Gökmen

Yayıncı: Cemal Coşkun - ELAZIĞ

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title