Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler - Bitlis/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - BİTLİS-Cumhuriyet Caddesi üzerinden düzenlenen yürüyüş-Yaşam Alışveriş Merkezi önünde yapılan basın açıklaması-HDP Bitlis İl Başkanı Enver Barin'ın konuşması.- KIRIKKALE- Gruptan detaylar ve konuşma-Açılan pankartlar-Basın açıklaması Ankara'daki terör saldırısına tepkiler Ankara'daki terör saldırısı Kırıkkale'de düzenlenen eylemle kınandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - BİTLİS-Cumhuriyet Caddesi üzerinden düzenlenen yürüyüş-Yaşam Alışveriş Merkezi önünde yapılan basın açıklaması-HDP Bitlis İl Başkanı Enver Barin'ın konuşması.- KIRIKKALE- Gruptan detaylar ve konuşma-Açılan pankartlar-Basın açıklaması Ankara'daki terör saldırısına tepkiler Ankara'daki terör saldırısı Kırıkkale'de düzenlenen eylemle kınandı. Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, analar ağlamasın, bebekler kıyıya vurmasın, barış ve kardeşlik olsun, kimse ölmesin diye büyük bir barış çığlığı başlatmak için Ankara'ya yola çıktıklarını söyledi.Devletin gözü önünde, izinli bir mitingde insanların öldürüldüğünü savunan Şahin, "Ölü sayısı 100'ü aştı. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir ölüm" dedi.Koşullar ne olursa olsun, ne kadar zor olursa olsun, barıştan, eşitlikten, kardeşlikten yana olduklarını belirten Şahin, şunları kaydetti: "Artık katliamlara 'dur' demenin zamanı geldi. Dün katledilen yol arkadaşlarımızı anmak için buradayız. Nereden geldiğini bildiğimiz bombaları protesto etmek için buradayız. İçimiz yanıyor ama asla sağduyumuzu kaybetmeyeceğiz. Bu ülkenin yurttaşları olarak asla şiddetin yanında olmadık, olmayacağız."Grup, açıklamanın ardından dağıldı.**Bitlis Tatvan ilçesinde de saldırıyı protesto etmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı.HDP ilçe binası önünde toplanan bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcileri, Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önüne kadar yürüdü. HDP Bitlis İl Başkanı Enver Barin, burada grup adına yaptığı açıklamada, dün Ankara'da acı bir gün daha yaşandığını belirtti.Saldırıda ölen ve yaralananların, ülkenin dört bir yanından emek, barış ve demokrasi taleplerini haykırmak için, savaşa dur demek için Ankara'ya gittiklerini ifade eden Barin, "Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız. Bu katliam ve savaşı ortaya çıkaran politikaları etkisizleştirmek ancak demokratik mücadeleyi yükseltmekle mümkün olur. Tüm demokrasi güçleri ayağa kalkarak, bu katliamı ve bu katliamı gerçekleştirenleri protesto ediyor. Bugün burada yaptığımız budur" dedi.Gruptakiler, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kırıkkale Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title