Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Ankara'da meydana gelen terör saldırısına Hatay, Mersin, Gaziantep, Osmaniye ve Adana baro başkanları ortak açıklama yaparak tepki gösterdi.

Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, Osmaniye Baro Başkanı Dilem Aksoy, Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, yaptıkları ortak basın açıklamasında, Ankara'da 5 ay içerisinde meydana gelen üçüncü katliamı lanetlediklerini belirtti.

Hukuk ve demokrasi adına söylenecek söz bittiğinde o ülkede istikrarın kalmayacağı vurgulanan açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Hukuk ve demokrasi adına sözlerimiz çoktan tükendi. Bizden istenen terörle yaşamaya alışmak. Ülkemizde istikrar ve huzur eğer teröre alışmak, terörle yaşamak ise teröre alışmıyoruz, alışmayacağız. İstikrar isteyen önce hukuku inşa etsin, hukukun üstünlüğüne inansın. İstikrar isteyen, ülkede yolsuzluğu, yoksulluğu, ölümleri önlesin. İstikrar isteyen dibine kadar bedenimizle battığımız Ortadoğu bataklığında başımız da gitmeden geri çekilsin. İstikrar sürsün diye diye, göz göre göre ülkemizi, kardeşliğimizi kaybediyoruz. Kafalarımızı kuma gömerek, kınayarak bu iş çözülmüyor."

Bu ülkede yaşayan her bir yurttaşın can güvenliğinin sağlanmasında sorumluluğu olanların hepsinin yaşanan acıda doğrudan paylarının bulunduğu savunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Her hatalı tercih bir başka sonucu doğruyor. Ülkenin her tarafı ne idüğü belirsiz terör gruplarıyla doldu taştı. Her patlayan bombanın bir hesabı varsa, bu hesabı biz ülkemiz üzerinden ödemek istemiyoruz, her patlamada canları yitip giden masum insanlar üzerinden ödemek istemiyoruz. Yurt içinde ve dünyada sulh içinde olunmayan ülkede kaos birilerinin tercihi olabilir. Ancak terörün kör şiddetinde yol alırken bu işin seçeneği ortada. ya hepimiz kaybedeceğiz, ya da rotası artık hukuk olmayan, her türlü terör örgütünün operasyon merkezi ve muhatabı haline gelen ülkemizin rotasını hepimizin birliği ve dirliği için hep birlikte doğru yöne yönelteceğiz.

Bizler kaybederken izleyenlerden olmayacağız. Ortak aklı inşa etmek için yeterince geç kaldık. Ötekileştirerek, kırarak, dökerek yol alma imkanı kalmadı. Ancak karanlık yolculuğun sonu ve hepimizin selameti için barıştan yana saf tutacağız, hukuktan yana saf tutacağız, demokrasiden yana saf tutacağız. Ülkemize sahip çıkacağız."

Nereden ve kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin bu hain, alçak ve onursuz terör saldırısının lanetlendiği belirtilen açıklamada, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title