Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Ankara'da meydana gelen patlama Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesindeki Türk azınlık kurum ve kuruluşları tarafından kınandı.

Ankara'da meydana gelen patlama Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesindeki Türk azınlık kurum ve kuruluşları tarafından kınandı.

Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi (DEB) tarafından yayımlanan kınama mesajında, DEB'in, Ankara'da gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınadığını ifade edilerek, "Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve yüce Türk milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz" denildi.

Parti mesajında, "DEB'in, kimden ve kime gelirse gelsin, terörün ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğu" kaydedildi.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonunun (ABTTF), Avrupa'da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri adına Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadığını ve lanetlediğini ilettiği mesajında, "Anavatanımız Türkiye'nin acısını tüm kalbimizle paylaşıyor, anavatanımız ve soydaşlarımızın yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İskeçe ili SÖPA Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenleri Derneği de Ankara'da gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü duyduklarını vurguladığı mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik, bütünlük ve istikrarını bozmaya yönelik olan bu çirkin terör saldırısını İskeçe İli SÖPA Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenleri olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ne ve yüce Türk milletine sabırlar ve başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, Rodop ili Potami Partisi (Nehir) milletvekili İlhan Ahmet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı mesajı göndererek, hayatını kaybedenler için taziye dileğinde bulundu.

Ahmet, başta terör olmak üzere şiddetin her türüne karşı olduğunu dile getirdiği mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti'nin acısını Batı Trakya Müslüman Türk azınlığının derinden hissettiğini ve bu acılı gününde Türk milletinin yanında olduğunu" kaydetti.

SYRIZA milletvekilleri Hüseyin Zeybek, Mustafa Mustafa ve Ayhan Karayusuf da sosyal medya aracılığıyla yayımladıkları kısa mesajlarında, Ankara'daki patlamadan duydukları üzüntüyü dile getirerek Türkiye'ye başsağlığı dileğinde bulundular.

Bu arada, Ankara'daki patlamanın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ilan edilen 3 günlük ulusal yas nedeniyle Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği ile Pire Başkonsolosluğu, Rodos Başkonsolosluğu, Selanik Başkonsolosluğu ve Gümülcine Başkonsolosluğu'nda bayraklar yarıya indirildi ve taziye defterleri açıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Trakya Yunanistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title