Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

KAYSERİ/ Kayseri ve Kırşehir'de, Ankara'daki terör saldırıları protesto edildi.

KAYSERİ/ Kayseri ve Kırşehir'de, Ankara'daki terör saldırıları protesto edildi.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına açıklama yapan Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, 10 Ekim'de emek, barış ve demokrasi mitingi için toplandıklarını, kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların özlemlerini haykırmak, umutlarını yaşatmak için kandan ve savaştan beslenenlere karşı "savaşa inat barış, hemen şimdi" demek için bir araya geldiklerini söyledi.

Miting öncesi Türkiye'nin dört bir tarafından gelen insanların barış türküleri söyleyip, birlikte halaya durduklarını, saldırının bu kitleyi hedef aldığını belirten Apaydın, "İki gündür yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor, üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyan ediyoruz. Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz. Hepimizin tekrar başı sağ olsun" diye konuştu.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan da yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısının millet olarak herkesi derin üzüntüye boğduğunu, terörün dili ve dininin olmadığını ifade etti.

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç de Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü zedelemeye yönelik hain saldırıların amacına ulaşamayacağını belirtti.

- Kırşehir

Şehit Bekir Korkmaz Caddesi'ndaki Eğitim-Sen Kırşehir Temsilciliği önünde toplanan sendika, sivil toplum ve siyasi parti üyesi grup, bir süre oturma eylemi yaptı. Ankara'daki terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin isimlerinin okunduğu alandaki grup, Cacabey Meydanı'na kadar yürümek istedi.

Güvenlik önlemi alan polis, yürüyüşe izin vermedi. Gruptan bazı kişiler, izin verilmesi amacıyla Kırşehir Valiliği'nde görüşme yaptı.

Görüşmenin ardından yürüyüşten vazgeçen grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Kayseri Yerel Haberler

title