Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

UŞAK/ Ankara'daki terör saldırısı, Uşak ve Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde protesto edildi.

UŞAK/ Ankara'daki terör saldırısı, Uşak ve Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde protesto edildi.

Uşak'ta çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin üyeleri, akşam saatlerinde Uşak Belediyesi önünde toplanarak yürüyüşe geçti.

İsmetpaşa Caddesi'nden Tritoğlu Parkı'na ulaşan gruptakiler, sloganlar atarak Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Eğitim-Sen Uşak Şubesi sekreteri İsyan Can Meriç, grup adına yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce bulunmasını istedi.

Yaşananların katliam olduğunu ifade eden Meriç, "7 Haziran seçimlerinin ardından tırmandırılan şiddet pek çok canımızı aldı. Bugün Ankara'da yaşanan vahşetin sorumluları bulunmalı. Biz inadına barış demeye devam edeceğiz" dedi.

Saldırıdan yara almadan kurtulan bazı kişilerin de katıldığı gösteri olaysız sona erdi.

Çorlu'da ise Atatürk Meydanı'nda toplanan grup, sloganlar atarak terör saldırısını protesto etti.

Meydanda bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra Tekirdağ'dan Ankara'daki mitinge katılan ve geriye dönen grubu sloganlarla karşıladı.

Ankara'dan gelen grup adına konuşan Emri Demirkır, barış ve kardeşlik mitingi için Çorlu'dan otobüsle gittikleri Ankara'da saldırıya uğradıklarını söyledi.

Demirkır, "Kardeşlik ve barış için gittiğimiz Ankara'da bombalar patladı ve çok sayıda insan öldü. Yüzlerce insanımız da ağır yaralı. Evlerinden kardeşlik için çıkan arkadaşlarımız bu akşam geriye dönemediler" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Tekirdağ Çorlu Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title