Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısı

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Erhan Avcı ile Dilan Sarıkaya için Adana'da tören düzenlendi.

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Erhan Avcı ile Dilan Sarıkaya için Adana'da tören düzenlendi.

Saldırıda ölen Avcı ve Sarıkaya ile gece izinsiz gösteriler sırasında, evlerinin önünde annesinin kucağındayken başına mermi isabet etmesi sonucu ölen 3 yaşındaki Tevriz Dora'nın cenazeleri Uğur Mumcu Meydanı'na getirildi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, törende yaptığı konuşmada, barış için ve barış yolunda yürürken katledilenlerin anısı etrafında yeniden buluştuklarını söyledi.

Barış için yola çıkan kardeşlerini katledenlerin, halklarının bu onurlu yürüyüşünü durduracaklarını sandıklarını ifade eden Yüksekdağ, "Fakat bakın meydanlardayız ve yine yürüyoruz. Barış için, büyük insanlık için, demokrasi ve özgürlük için yürüyeceğiz" dedi.

Yüksekdağ, her yerde "inadına barış, inadına adalet ve inadına hesaplaşma" diyerek yürüyeceklerini belirtti.

Bugün yurdun dört bir yanında defnedilenlerin kararlılığı, hayalleri, gücü kadar ve daha fazla kararlı, inatçı olduklarını ifade eden Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Savaşı durdurmak ve Türkiye'de barışı inşa etmek için yola çıktılar ülkenin dört bir yanından. Onların başlattığı yürüyüşü tamamlamak bizim boynumuzun borcudur. Acımızı yaşayacağız, yasımızı tutacağız ama asla ve asla onların hesabını unutmayacağız. Asla ve asla onlara verdiğimiz sözü unutmayacağız. Onların başlattığı yürüyüşü, halklarımızın kurtuluş ve özgürlüğü mücadelesinin zaferiyle tamamlayacağız."

Yüksekdağ, Reyhanlı, Suruç, Diyarbakır saldırılarının faillerinin ortaya çıkarılmadığını, "Bunları açığa çıkartın" dediklerinde ise kendilerine saldırıldığını öne sürdü.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da saldırının barışa, kardeşliğe, işçi sınıfının, emekçinin, demokrasi mücadele gücüne yapıldığını söyledi.

Gürkan, "Bu bomba, Türk ve Kürdün, Alevi ile Sünninin, işçi ile emekçinin iradesini ortaklaştırma mücadelesine atılmıştır. Biz bu verilen mesajları okuyoruz. Bu mesajları kimin gönderdiğini, kimin yazdığını biliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, Dilan Sarıkaya ve Tevriz Dora'nın cenazeleri Kabasakal Mezarlığı'na, Erhan Avcı'nın cenazesi Küçükoba Mezarlığı'na defnedilmek üzere götürüldü. ?Törende zaman zaman fenalaşan kişiler, görevlilerce meydandan uzaklaştırıldı.

Törene, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Adana Milletvekili Rıdvan Turan, Tunus Halk Cephesi Sözcüsü Hamma Hammami ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Öte yandan törenden önce meydanda şüpheli bir çanta tespit eden polis ekipleri, bölgeye güvenlik şeridi çekti. Bu sırada tören alanında bulunan ve üzerinde "Seyhan Belediyesi" yazılı tişört bulunan bir kişi, koşarak gidip çantayı aldı. Çantayı yere çarpan kişi, içinden çıkan bazı eşyaları polise fırlattı. Çantadan kıyafet, et ve bazı kişisel eşyalar çıktı.

Kaynak: AA / Yerel

Selma Gürkan Sarıkaya Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

HaberlerMobil-IOS:

Ay çok yazik Ankara büyuk bir Ségur

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title