Haberler

Ankara'daki Patlama Cizre'de Protesto Edildi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde bir araya gelen kalabalık bir grup, Ankara’da 95 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto etti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde bir araya gelen kalabalık bir grup, Ankara'da 95 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto etti.

HDP ve DBP ilçe binası önünde toplanan ve aralarında KESK Bileşenleri, TTB, DİSK, TMMOB, Eczacılar Odası, Botan Dinder, Cizre Halk Meclisi, HDP, DBP, Cumartesi Anneleri, Meya-Der, Tuhaf-Der, Cizre Belediyesi, Şırnak Barosu, Bişeng Sağlık Merkezi, kadın meclisi, İHD, MKM, Şoförler Cemiyeti, Muhtarlar Birliği ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı'nın da bulunduğu kalabalık İdil Caddesi üzerinden Nusaybin Caddesi'ni takiben Şah Mahallesi'nden Orhan Doğan Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık, sloganlar eşliğinde Cizre Hükümet Konağı önüne kadar olaysız bir şekilde geldi. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Kaymakamlık binası önünde Kürtçe yaptığı basın açıklamasında Ankara'daki katliamı gerçekleştirenleri nefretle kınadıklarını söyledi.

Ankara'daki bombalı saldırının protesto edildiği yürüyüş ve basın açıklaması 5 dakikalık oturma eylemi ile olaysız bir şekilde sona erdi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title