Haberler

Ankara'da "Sudan'ın Gözyaşları" Sergisi Açıldı

Türk Kızılayı'nın Sudan'a Gerçekleştirdiği Ziyaret Sırasında Türk Gazetecilerin Çektiği Fotoğraflar, Ankara Metrosu Kızılay İstasyonu'nda Sergileniyor.

Türk Kızılayı'nın Sudan'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Türk gazetecilerin çektiği fotoğraflar, Ankara Metrosu Kızılay İstasyonu'nda sergileniyor.

Türk Kızılayı'nın Sudan'ın Darfur Bölgesi'nde yürüttüğü insani yardım çalışmalarını yerinde görmek için 19-25 Şubat 2007 tarihlerinde bölgeye giden gazeteciler, Sudan insanının acılarını objektifleriyle buluşturdu. Türk gazetecilerinin Sudan'ın Darfur bölgesinde çektiği fotoğraflardan oluşan "Sudan'ın Gözyaşları" sergisinin açılışına Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Sudan Büyükelçisi Muhammed El Hasan Ahmet El Haj, İngiltere, KKTC, Cezayir ve Filipinler'in Ankara büyükelçileri, işadamları ve sergide

fotoğrafları yer alan gazeteciler katıldı. Metro istasyonundaki Ankara Üniversitesi Kültür ve Sanat Evi'ndeki (ANKÜSEV) serginin açılışında konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, serginin Türk Kızılayı ve Türk basınının ortak bir çalışması olduğunu belirterek, Türkiye'de foto muhabirliği anlamında çok değerli kişilerin olduğunu söyledi. Fotoğrafçılığın bir sanat olduğunu anlatan Küçükali, ''Bu sergiyle, basın mensubu arkadaşların işlerini ne kadar titizlikle yaptıklarını görmüş olacağız''

şeklinde konuştu.

Sudan Büyükelçisi Muhammed El Hasan Ahmet El Haj ise, Türk insanının başka insanlara yardım etme konusunda yüksek bir ruha sahip olduğunu ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz yılın Mart ayında Sudan'ı ziyaret ettiğini hatırlatan El Haj, ''Başbakan'ın ziyaretinden sonra ilk gelen Türk kurumu Türk Kızılayı'ydı. O tarihten sonra Sudanlılar Türk Kızılayı'nın faaliyetlerini büyük bir mutlulukla izledi'' dedi.

Konuşmaların ardından sergide fotoğrafları yer alan gazetecilere plaket verildi. Sergide, Sudan da görev yapan Dr. Ayhan Onur, Sudan anılarından derlediği "Umutsuz Ruhlar Ülkesi" kitabını imzaladı. Bölgede iç savaştan etkilenen sivillerin yaşadığı dramı yansıtan 48 fotoğrafın yer aldığı sergi, 16-20 Temmuz tarihleri arasında Kızılay Metro İstasyonun'da gezilebilecek. Sergiden elde edilecek gelir Türk Kızılayı'nın Darfur'daki mülteci kamplarında açtığı yetimhanelerde yaşamını sürdüren çocukların

ihtiyaçları için kullanılacak.

Türk Kızılayı ve gazetecilerin ortaklaşa düzenlediği sergide, Atlan Burgucu (Milliyet), Arif Akdoğan (Star), Bülent Ercan (Tempo), Cem Özdel (Anadolu Ajansı), Cem Türkel (Akşam), Mustafa Özer (AFP), Osman Sağırlı (Türkiye), Selçuk Yaşar (Hürriyet), Tolga Akıner (Radikal), Uğur Can (Sabah) ve Ümit Kozan'ın (DHA) fotoğrafları Darfur'u Türkiye'ye taşıdı.

(DUY-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title