Haberler

Ankara'da Su Güvenliğine Denetim

Ankara Valiliği, İl Çevre, İl Tarım, DSİ, Kaymakamlıklar, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıklarına Gönderdiği Yazıda, Yaz Ayı Boyunca, İlde Şebeke İçi ve Dışı Kullanılan Tüm Suların Denetimi Açısından, 'Bulaşıcı Hastalık ve Çevre Problemleri' Konusunda Gerekli Özenin Gösterilmesi İstendi.

Ankara Valiliği, il çevre, il tarım, DSİ, kaymakamlıklar, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıklarına gönderdiği yazıda, yaz ayı boyunca, ilde şebeke içi ve dışı kullanılan tüm suların denetimi açısından, ''bulaşıcı hastalık ve çevre problemleri'' konusunda gerekli özenin gösterilmesi istendi.

Ankara Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu tarafından, su denetimi konusunda ilgili birimlere, ''su güvenliği tedbirleri'' başlığıyla uyarı yazısı gönderildi.

Bulaşıcı hastalıklar ve diğer çevre problemlerinin, herhangi bir fiziki sınır tanımadığı ifade edilen yazıda, ''İçme ve kullanma suyu dışında su taşıma izni alan tankerlerde, suyun hangi amaçla kullanılacağı ibaresinin yazılması, bu ibarelerin olmadığı tankerlere dolum yapılmaması, trafikten men edilmesi ve gerekli cezai işlemlerin uygulanması gerekiyor. İçme ve kullanma amaçlı tüketilecek tüm suların İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olması ve su depolarında otomatik klorlama cihazlarının yer alması gerekiyor'' denildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Hatipoğlu, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinden izin almamış olan tankerlerin, su dağıtımını kesinlikle engelleyeceklerini bildirerek, aksi takdirde cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Hatipoğlu, su dağıtımı yapan tankerlerle dağıtılan ve satılan suların, hiçbir şekilde içme amaçlı olarak kullanılmaması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title