Haberler

Ankara'da Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'na Karşı Eylem

Ankara Şubeler Platformu'nun Çağrısıyla, Sakarya Caddesinde Toplanan İşçi ve Memurlar, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı Protesto Etti.

Ankara Şubeler Platformu'nun çağrısıyla, Sakarya Caddesinde toplanan işçi ve memurlar, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı protesto etti.

Platform Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen, burada yaptığı konuşmada, Türk-İş'in, Hükümet'le anlaştığı yönünde bazı açıklamalar yapıldığını ifade ederek, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.

Emek Platformu olarak kazanılmış haklarının alınmasına izin vermeyeceklerini dile getiren Özgen, talepleri dikkate alınmadan yasa tasarısı TBMM Genel Kurulu'na indirilirse tüm Türkiye'den gelecek emekçilerle Kızılay Meydanı'nı dolduracaklarını belirtti.

Emek Platformu'nun kararı doğrultusunda yarın 2 saat ''iş bırakacaklarını'' anımsatan Özgen, ''Yarın hayatı 2 saat süreyle durduracağız. Bu eylem genel grev için provadır. Bunu herkes böyle bilsin'' dedi.

Mustafa Özgen, yasa tasarısının referanduma sunulmasını önererek, ''Yüreğiniz yetiyorsa gelin bu yasayı referanduma götürün. Hodri meydan'' diye konuştu.

Türk-İş Ankara İl Temsilcisi Fahri Yıldırım da yasa tasarısının çalışanların haklarını geriye götürdüğü gibi, geleceği de ''kararttığını'' iddia etti. Yıldırım, ''Kazanılmış haklarınıza dokunmuyoruz diyerek bize rüşvet veriyorlar. Bizden çocuklarımızın geleceğini istiyorlar'' dedi.

Konuşmaların ardından, Emek Platformu'nun ülke genelinde yapılan ortak açıklaması okundu.

Eylem sırasında, yasa tasarısını ve Hükümet'i protesto eden sloganlar atıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title