Haberler

'Ankara'da Son 48 Saatin Köşk Trafiği'

Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Resmi Adaylık Sürecinin Başlamasıyla Ankara'da Siyasi Trafik Hız Kazandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için resmi adaylık sürecinin başlamasıyla Ankara'da siyasi trafik hız kazandı.

Başbakan Erdoğan, ANAVATAN ve DYP'ye yaptığı ziyaretlerin ardından Hak-İş ve Memur-Sen yöneticilerini kabul etti. Anamuhalefet partisi Lideri Deniz Baykal ise katıldığı canlı yayında Köşk seçimlerini değerlendirdi.

Bu arada Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu da cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere Meclis dışındaki partileri ziyaret etti.

Siyasi parti liderleri ve sözcüleri de 48 saatlik süre haber kanallarının canlı yayınlarına katılmak ve içinde gelişmeleri değerlendirmek için televizyon stüdyoları arasında adeta mekik dokudu.

Ankara'da Köşk trafiğinin son 48 saati dakika dakika şöyle gerçekleşti:

17 Nisan Salı:

11.00-Başbakan Erdoğan, Meclis'te parti grubunu topladı. Başbakan, 10 Cumhurbaşkanı nasıl seçildiyse 11'inci de öyle seçilecektir dedi. Erdoğan ayrıca, aday açıklamak için son güne kadar zamanları olduğunu söyledi.

13.30-CHP Meclis Grubu toplandı. Genel Başkan Deniz Baykal, cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirdi ve "Aday olmazsan kaçtı demem" açıklamasında bulundu.

11.00- DSP Lider Zeki Sezer, Muhtarlar Derneği yöneticilerini kabulünde Başbakan Erdoğan'a seslendi: Köşk'e kaçmak doğru değil.

13.30-Erdoğan DYP Genel Merkezi'nde Mehmet Ağar'la görüştü. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı konusunda Ağar'dan destek sinyali aldı. Ağar ayrıca, Erdoğan'a Anamuhalefet partisiyle de görüşmesini tavsiye etti

14.40-Erdoğan, Anavatan Partisi Lideri Mumcu ile AKP'den ayrılmasının ardından ilk kez bir araya geldi. Erdoğan'ın Meclis'te 20 milletvekiline sahip Anavatan Partisi'ne ziyareti 367 tartışması için kritik önemdeydi ancak Mumcu, Erdoğan'a beklediği destek vermezken, Köşk'e oturacak ismin halk oyuyla seçilmesi önerisini yineledi.

17.45-Başbakan Erdoğan, liderlerle görüşmesinin ardından AKP Genel Merkezi'de Memur-Sen Başkanı Ahmet Aksu'yu kabul etti. Aksu görüşme sonrasında Meclis'in seçeceği adayı destekleyeceklerini açıkladı.

19.00-Erdoğan'ın bir başka sendikacı konuğu ise Hak-İş Başkanı Salim Uslu oldu. Uslu, sivil bir Cumhurbaşkanı seçilmesinden memnuniyet duyacaklarını aktardı.

21.00-CHP Lideri Deniz Baykal ise CNNTürk'te katıldığı programda gece yarısına kadar Köşk konusunu değerlendirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, prensip olarak AKP'li bir adaya karşı olmadığını ifade ederek, Başbakan'a uzlaşma çağrısını yineledi.

18 Nisan Çarşamba:

11.00-Anavatan Partisi Lideri Mumcu, DSP Genel Merkezi'nde Zeki Sezer'i ziyaret etti. 40 dakika görüşen liderler ortak açıklama yaptı. Sezer, Köşk adayının uzlaşmayla belirlenmesi isteğini yineledi.

11.20-Başbakan Erdoğan'ın, daha önce Köşk adayının netleştirilmesi için oldukça önemli olduğunu ifade ettiği AKP MKYK toplantısı başladı.

11.50-Meclis Başkanvekili ve CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer, hayatını kaybetti.

15.00-Mumcu, MHP Genel Merkezi'ne geçerek Genel Başkan Devlet Bahçeli ile Köşk gündemini değerlendirdi konuğu oldu. Öte yandan Mumcu, yarın Saadet Partisi Genel Başkanı Kutan ve BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ile görüşeceği bildirildi.

14.20-AKP MKYK toplantısına 45 dakika ara verildi.

14.30-Başbakan Erdoğan, vefat eden Meclis Başkanvekili Dinçer için taziyelerini iletmek üzere Baykal'la telefonda görüştü.

18.40-AKP'nin kritik MKYK toplantısı sona erdi. Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, MKYK'nın Köşk sürecini yönetmede Erdoğan'a tam yetki verdiğini söyledi.

19.00-Meclis Başkanvekili Dinçer'in vefatı AKP ve CHP arasında görüşme trafiğinin artmasına neden oldu. Başbakan Erdoğan'ın Dinçer'in cenazesine katılacağı açıklandı ve bu nedenle Bakanlar Kurulu toplantısı ertelendi.

20.10-Erdoğan AKP Genel Merkezi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, partisinin adayını Grup toplantısında açıklayacağını söyledi. Erdoğan, bir soru üzerine, "24'ü mü olur, 25'i mi olur o belli değil" yanıtını verdi.

20.20-Erdoğan, Foto Muhabirleri Derneği'nin ödül törenine katıldı.

20.50-Başbakan Erdoğan, ödül töreninden ayrıldı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title