Haberler

Ankara'da ses telleri kesilen 20 köpek kura ile sahiplendirildi

Güncelleme:

Ankara'da ses telleri kesilen 20 köpek kura ile sahiplendirildiANKARA'da, uygunsuz koşullarda beslendiği gerekçesiyle el konulan ve ses tellerinin kesildiği belirlenen 30 köpekten 20'si, 72 kişi arasında noter huzurunda yapılan kura çekilişi ile sahiplendirildi.

Ankara'da ses telleri kesilen 20 köpek kura ile sahiplendirildi

ANKARA'da, uygunsuz koşullarda beslendiği gerekçesiyle el konulan ve ses tellerinin kesildiği belirlenen 30 köpekten 20'si, 72 kişi arasında noter huzurunda yapılan kura çekilişi ile sahiplendirildi.

Keçiören ilçesindeki Uyanış Mahallesi'nde yaşayan Cangül Ç.'nin apartmanın bodrum katında uygunsuz koşullarda beslediği 68 köpek ile onun kayınvalidesi Fatma Ç.'nin evinde kötü koşullarda beslediği 9 köpek ve 6 kediye, Doğa Koruma ve Genel Müdürlüğü 9'uncu Bölge Müdürlüğü ekiplerince 2 Aralık'ta el konuldu. Keçiören Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde tedaviye alınan hayvanlardan 30'unun ses tellerinin kesildiği belirlendi. Keçiören Belediyesi'nin sahiplendirme ilanına yaklaşık 15 bin hayvansever başvurdu. 15 bin başvuru içinden yapılan eleme sayı önce 350'ye indirildi. Daha sonra belediye ekipleri ev ziyaretlerinde bulunarak hayvanların besleneceği ortamı ve koşulları inceledi. Yapılan inceleme sonunda başvuru sayısı 72 olarak belirlendi.

30 köpekten 20'sinin sahiplendirilmesi, noter huzurunda kura çekilişi ile gerçekleştirildi. Keçiren Belediye Bşakanı Turgut Alttonak'un da katıldığı törende 72 adayın isimlerinin yazıldığı toplarlarla kura çekilişi gerçekleştirildi. Kurada isimleri çıkarak hayvanların yeni sahibi olanlar büyük sevinç yaşadı.

'BAKAMAYAN OLURSA GERİ ALACAĞIZ'

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, köpeklerin takibinin bundan sonra da belediye tarafından yapılacağını belirterek "Bakamayan olursa geri alacağız. Bu canlara evladımız gibi bakmalıyız. Bu canlar ağır bir travma yaşadı. Bundan sonra sizlere emanet. Yeni canlarımız hayırlı uğurlu olsun, onlara gözünüz gibi bakın" dedi.

Törende köpek sahiplenen Gökçe Kağan, "Çok şükür ki kura bize çıktı, bundan sonra gözümüz gibi bakacağız. Kızım çok istiyordu biz de çok istiyorduk ve sonunda kavuştuk. Durumlarını ilk duyduğumuzda içimiz acıdı. Hayvan hakları yasasının da bir an önce çıkmasını istiyoruz. Daha fazla canlarımız yanmasın. İkinci bir kızımız oldu, bundan sonra köpeğimizi çok güzel bir hayat bekliyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aralık Noter Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title