Haberler

Ankara'da Protesto Gösterileri

Ankara'nın Çeşitli Yerlerinde Hakkari'de Askeri Birliğe Teröristlerce Düzenlenen Saldırı Protesto Edildi.

Ankara'nın çeşitli yerlerinde Hakkari'de askeri birliğe teröristlerce düzenlenen saldırı protesto edildi.

Hakkari'de askeri birliğe yönelik saldırının ardından Ankara'da Sakarya ve Yüksel Caddeleri ile Güvenpark, Ulus-Heykel, Ümitköy ve Keçiören'de toplanan gruplar terör örgütü aleyhine protesto eylemleri gerçekleştirdiler.

Farklı görüşlerdeki grupların aynı amaçla farklı noktalarda eylem yapmaları dikkat çekerken, protesto eylemlerinde şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar atan göstericiler, yaptıkları açıklamalarda terör örgütünü lanetlerken, araçları içerisindeki vatandaşlarda klakson çalarak eylemcilere destek verdiler.

Zaman zaman eylem yapılan yerlerde yolların trafiğe kapatıldığı, polisin ''tahriklere kapılmamaları'' yönünde uyarıda bulunduğu gözlendi. Araçlarıyla konvoy oluşturanın ise zaman zaman kavşaklarda durarak trafiği engellediği, İstiklal Marşını okuduktan sonra ise yollarına devam ettikleri görüldü.

Kızılay'da bir grubun Atatürk Bulvarında oturma eylemi yapmasına Çevik Kuvvet polisi müdahale etti. Göz yaşartıcı gaz kullanılan müdahale sırasında çıkan arbedede bir polis memuru hafif şekilde yaralandı. Polisin ikna ettiği gruptakiler Yüksel Caddesi İnsan Hakları anıtı önünde basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldılar.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylemler Kızılay'ın çeşitli yerlerinde devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title