Haberler

Ankara'da Paris Protestosu

Başkent’te "Ankara Dayanışması" üyesi bir grup, Fransa’nın başkenti Paris’te mizah dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü saldırıyı protesto etti.

Başkent'te "Ankara Dayanışması" üyesi bir grup, Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'ya düzenlenen ve 12 kişinin öldüğü saldırıyı protesto etti.

Başkent'te "Ankara Dayanışması" üyesi bir grup, Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıyı Kızılay'da toplanarak protesto etti. Üzerinde "Je Suis Charlie" (Ben Charlie'yim), yazılı dövizler taşıyan yaklaşık 100 kişilik grup, Güvenpark'ta toplandı. "Hepimiz Charlie'yiz, öldürmekle bitmeyiz" şeklinde slogan atan grup, Charlie Hebdo saldırısında hayatını kaybedenlerin için "Charlie Hebdo" yazılı kağıtların bağlandığı siyah balon uçurdu. Gruba HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, eski Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği de destek verdi.

Grup adına basın açıklamasını Ankara Dayanışması üyesi Betül Koca yaptı.

"KATLİAMLARA KARŞI SOKAKLARDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Koca, "Charlie Hebdo'ya karşı yapılan bu vahşi katliam yalnızca ifade özgürlüğüne bir saldırı değil sistemin kendisini eleştiren muhaliflere yönelik bir saldırıdır" dedi. Emperyalist güçlerin Afganistan'da El Kaide, Nijerja'da Boko Haram, Mali'de Magrip El Kaide, Irak ve Suriye merkezli IŞİD ve El Nusra gibi örgütlere aktif destek verdiklerini belirten Koca, "Katliamlardan kurtulmanın yolu halkların ortak mücadelesindedir. Bugün dünyada Charlie Hebdo için ayakta, katliamlara karşı sokaklarda olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Charlie Hebdo Fransa Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title